Tarıma dayalı sanayi bölgeleri için hazırlıklar tam gaz sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, jeotermal seracılığı içeren Tarıma Dayalı OSB’ler oluşturulmasına yönelik tüm çalışmaları hızlandırdıklarını açıkladı. 

Yelda GÖKDAĞ

Tarım Bakanlığı, jeotermal enerji kaynağı potansiyelini tarımsal ekonomiye kazandırmak amacıyla projelendirdiği Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’ni (TDİOSB) hayata geçirecek somut adımları bu yıl içinde atacak. Bakanlık, onlarca ilde, kurulacak TDİOSB’lere yönelik bölge seçimi, imar planı onayı, başvuru şartları, faaliyet, işleyiş ve denetime ilişkin usul ve esasların yer aldığı yönetmeliği de tamamladı. 

YÜZDE 55-60 HİBE DESTEĞİ

Açıklama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan geldi. Fakıbaba, bir soru önergesine verdiği yanıtta TDİOSB oluşturulmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Fakıbaba, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı  kapsamında yer alan illerde seracılık yatırımlarına yüzde 55-60 oranında hibe desteği sağlandığını bildirdi. 

Hububat tohumları bedava verilecek

Fakıbaba bunun yanında 4 milyon hektara ulaşan nadas alanlarını tarımsal üretime kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Arazisini 3 yıl boş bırakmamayı taahhüt eden çiftçilerimizle üretim sözleşmesi yapılacak. Çiftçilerimiz, sertifikalı tohumlarla alım garantili üretim yapacaklar. Dane baklagiller ve baklagil yem bitkileri tohumlarının 

% 50’si, hububat tohumlarının ise % 100’ü hibe edilecek”dedi.