Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye ‘Yeşil Kalkınma Devrimi'nde öncü olacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin ‘Yeşil Kalkınma Devrimi'ni gerçekleştirmede öncü rol üsteleneceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadele açısından, AB'nin 'Avrupa için Yeşil Mutabakat' kapsamında, sağlıklı ve çevre dostu bir gıda sistemi için çalışmalarımıza başladık" dedi. '7.Sürdürülebilir Gıda Zirvesi ve Dünya Gıda Günü Buluşması'na katılan Bakan Pakdemirli, iklim değişikliğinin etkisiyle, 2050'ye kadar tarımsal verimde yüzde 10-25 düşüş beklendiğini söyledi. Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nın tarafı olduğuna işaret eden Pakdemirli, "İklim değişikliğine yönelik daha geniş çaplı bir farkındalığın oluşmasını önemsiyoruz ve bu konuda her türlü çalışmaya ve desteğe de açık olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

'İYİ TARIM' 42 KAT ARTTI

Bakan Pakdemirli, sağlanan destekler ve eğitim çalışmaları sonucunda, son 10 yılda, iyi tarım üretim alanının 42 kat artarak 2.6 milyon dekara, organik tarım üretim alanının da 2.5 kat artışla 3.9 milyon dekara çıktığını bildirdi. Pakdemirli, 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' sloganıyla yola çıkarak ülke genelinde büyük bir tasarruf kampanyası başlattıklarını anımsatarak, "Söz Ver Rekor Gelsin! hareketiyle 790 bin kişi, gıdasını israf etmeyeceğine dair söz verdi. Kampanyayla bireysel israfı azaltarak 664 milyon liralık tasarruf sağladık" değerlendirmesini yaptı.