Tarım sektörü 2 yıl sonra buluşuyor

Alanında Türkiye'nin en büyüğü olan Konya Tarım Fuarı, iki yıl aradan sonra 7 Haziran'da başlıyor. 278 firmanın tarım teknolojilerindeki son yeniliklerini sergileyeceği fuar beş gün açık kalacak.

Türkiye'nin tahıl deposu Konya, iki yıl aradan sonra Türkiye'nin en büyük tarım fuarına hazırlanıyor. Konya Tarım Fuarı, bu yıl 7-11 Haziran 2021'de Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 18'incisi düzenlenecek fuar Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenecek.

YENİLİKLER SERGİLENECEK

Fuarın, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tarım sektörünün ticaretine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor. Pandemi nedeniyle büyük ilgi görmesi beklenen fuara yurt-içi ve yurtdışından 278 firma yeniliklerini sergileyecek Fuarda, traktörlerden biçerdöverlere kadar birçok tarımsal ekipmanın en son modellerinin lansmanı yapılacak.

Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü Avrasya coğrafyasında ilgiyle takip edilen Konya Tarım Fuarı'na nitelikli bir katılım beklediklerini belirterek "Türk tarım sektörünün gururu olan Konya Tarım Fuarı, sadece ülkemiz açısından değil, Avrasya coğrafyasının da sektöründeki en önemli buluşmasıdır. Pandemi döneminde tarıma dayalı sanayide diğer sektörlere nazaran önemli bir ilerleme kaydedildi. Bu kritik süreçte önemi her geçen gün daha da çok anlaşılan tarım sektöründe iç ve dış satışlar yadsınamaz ölçüde arttı. Sektörün büyümesine istinaden fuarımız da bu pazar payını artırmak için tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek güçte" dedi.

'TÜM TEDBİRLERİ ALDIK, GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GEZEBİLİRSİNİZ'

Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü "Fuarımızı, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirmek için her türlü tedbirimizi aldık. Tüyap'ın yeni nesil fuarcılık anlayışıyla gerçekleştireceğimiz fuarımızı tüm paydaşlarımız gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirler" dedi. Ersözlü, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Hijyen uygulamaları, ateş ölçümü, sosyal mesafeye uygun ortak alanlar, havalandırma sistemlerindeki iyileştirmeler ve HES kodu ile katılımcı ve ziyaretçiyi kabul ederek, fuarımızı hazırladık. Fuara gelenlere temassız fuar deneyimini de yaşatacağız. Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz MyTüyap mobil uygulamamız üzerinden fuar davetiyesi alabilecek."

HİBRİT FUAR DÖNEMİ BAŞLIYOR

Konya Tarım Fuarı, 'yeni nesil hibrit fuar' deneyimi de yaşatacak. Tüyap tarafından geliştirilen akıllı eşleştirme sistemi sayesinde fuarı fiziken ziyaret edemeyen yabancı ziyaretçiler, istedikleri katılımcılardan online olarak görüşme talep edebilecekler. Tüyap'ın networking uygulaması MyTüyap'ın akıllı B2B eşleştirme sistemi ile fuara katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluşma imkanı elde edecek.