Tarih verildi... En düşük emekli maaşı belli oluyor!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağının hafta başında açıklanacağını duyurdu.

IHA

En düşük emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı hafta başında belli olacak.

AK Partili Güler, yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız." dedi.

TOPLANTI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yarın emekli maaşlarını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına zam yapılmasına ilişkin bir araya gelecek. AK Partili Güler, emekli maaşları konusunda henüz bir rakamın belli olmadığını söyleyerek, seyyanen zamzın zor olduğunu fakat tamamlayıcı bir rakamın olabileceğini ifade etti. AK Partili Güler, sadece en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ile ilgili bir çalışma yapılacağını belirtti.

AK Partili Güler, vergi düzenlemesine ilişkin de, vergi adaletini ve metinde sadeleşme sağlayacak bir düzenleme yapacaklarını kaydederek, Kurumlar ve Gelir Vergisi'ne ilişkin düzenlemenin Meclise kapanmadan geleceğini ifade etti.

Sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme hakkında Güler, hayvanların sokaktan alınıp, bakımlarının yapılıp bırakılmayacağını söyleyerek, rehabilite edilmeyen, bulaşıcı hastalık taşıyan hayvanların ötenazi ile uyutulabileceğini söyledi.