Tarih belli oldu: Kurban Bayramı ikramiyeleri yatırılacak! Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?

Başkan Erdoğan canlı yayında Kabine Toplantısı sonrası 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara yatacağını duyurmuştu. Peki emeklilerin maaşları da aynı tarihte mi yatırılacak? Maaşlar bayram ikramiyeleriyle birlikte mi yatırılacak? Son dakika gelişmesinin detayları haberimizde...

Milyonlarca emekli, son dakika memur ve emekli maaşları ne zaman yatırılacak, Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak, maaşlar bayram ikramiyeleriyle birlikte mi yatırılacak, emeklilerin maaşları da aynı tarihte mi yatırılacak gibi soruları merak ediyor. Öte yandan Başkan Erdoğan tarafından, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatacağı Kabine Toplantısı'nda açıklandı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ YATIRILACAK

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu milyonlarca emeklinin gündemindeydi. Öte yandan merak edilen sorunun cevabı, Kabine Toplantısı'nda Başkan Erdoğan tarafından verildi.

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran'da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca emekli, maaşlarının ikramiye ile yatmasını bekliyordu. Öte yandan Kabine Toplantısı'nda Kurban Bayramı ikramiyelerinin yatacağı tarih belirtildi. Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşları, normal şartlarda her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Fakat ayın 15'inin cumartesi gününe denk gelmesi ve bayram arefesi olması nedeniyle memur maaşlarının 10-14 haziran haftasında yatırılması bekleniyor.

Öte yandan emekli maaşları her ayın 17'si ile 26'sı arasında hesaba yatırılmaktadır. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri birlikte yatmıştı.

Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran'a yani emekli maaşı ödeme günlerine denk gelmesi ve bayram sonra maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.

Bunun sonucunda ise, Haziran ayı emekli maaşlarının 10-14 Haziran haftasında yatırılacağı tahmin ediliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kabine Toplantısı'nda açıklandı...