Tapuda ‘3 boyutlu ev’ dönemi başlıyor

TAPU ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, ‘Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi’yle vatandaşların, e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne (TAKBİS) girerek, konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceklerini bildirdi.

Yeni çalışmalara ilişkin de bilgi veren Adlı, vatandaşların e-Devlet kapısı üzerinden Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne (TAKBİS) giriş yaparak, taşınmazlarına ilişkin bilgi alabildiklerini hatırlattı. Artık üç boyutlu, akıllı veriler sunmak için çalışacaklarına dikkati çeken Adlı, şöyle konuştu:

DAİRENİN İÇİNE GİRİYOR

“Şu anda grafik olarak haritalara baktığınız zaman sadece çizgisel olarak, iki boyutlu görüyorsunuz. Artık bu yetmiyor. Çünkü 40-50 katlı binalar var. Vatandaş sağlıklı bir şekilde göremiyor. Hazırladığımız projeyle bunu üç boyutlu, akıllı verilere dönüştürüp, gerekirse kendi dairesinin içerisine kadar girip, oradaki brüt alanı görebilecek şekilde hizmete sunmak istiyoruz.” Adlı, ‘Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi’nde Ankara’nın bir ilçesini pilot olarak alacaklarını söyledi.