Taksitle önce arsa, sonra ev

Babacan Holding, önce imarlı arsalardan arsa payı satmayı, sonra arsayı maliyetine, inşaatı da düşük kârla yapıp konut fiyatını % 35 düşürmeyi hedefliyor.

ARZU KURUM

Babacan Holding, konuta erişimi kolaylaştırmak için 'arsadan konuta' kampanyasını devreye aldı. Önce mülkiyeti kendilerine ait, imarlı arsalardan arsa payı satacak olan holding, arsayı maliyetine, inşaatı da düşük kârla yapıp konut fiyatını yüzde 30-35 düşürmeyi hedefliyor. İki adımda ev almanın en kolay yolunu geliştirdiklerini ifade eden Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Konut fiyatlarını belirleyen en önemli faktör arsa. Biz ilk adımda bu alana odaklandık. Kendi mülkiyetimizdeki arsaları piyasanın çok altında fiyatla tüketiciye sunuyoruz. Önce projeden arsa payı satışı yapıyoruz. Vatandaş bunu yaklaşık iki yıl uygun şartlarda ödüyor. İki yılın ardından inşaat aşamasına geçiyoruz. Günün inşaat maliyetlerine göre ama yine uygun şartlarda ödeme planı sunuyoruz. Burada da gereksiz lüksten uzaklaşarak maliyetleri düşürmeyi planlıyoruz" dedi.

AVANTAJLARI ÇOK

Üç önemli avantaj sunduklarını belirten İbrahim Babacan, şunları söyledi: "İlki vatandaş bir kerede 8-10 milyon lira borçlanmayacak. Aylık taksitler, konut kredilerindeki gibi yüksek olmayacak. İkincisi toplam ödenecek tutar piyasasının çok altında olacak. Üçüncüsü ise sorunlu bir arsayla uğraşmayacak." İlk projenin İstanbul Tuzla'da yer alacağını belirten Babacan, sonrasında Başakşehir, Arnavutköy ve Silivri'de erişilebilir fiyatlı konut üreteceklerini söyledi.

990 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan, "Tuzla projemizde 1+1 arsa payımız 990 bin TL'den başlıyor. Yüzde 30 peşinat ödeyenler, 24 ay taksitli ödeme imkanlarıyla alım yapabilecek. Aylık taksitler 29 bin TL'den başlayacak. Tuzla projesinde fiyatlar, bugünkü maliyetlerle 2.4 ila 2.5 milyon TL'ye denk geliyor" dedi.