Güney Kore ve Türkiye swap anlaşması imzaladı! Swap anlaşması nedir, ne demek?

Swap anlaşması hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar Swap anlaşması nedir, ne demek? sorusuna yanıt aramaya başladı. Güney Kore ve Türkiye arasında 2 milyarlık swap anlaşması yapıldı. Tarafların ticaret anlaşmaları kolaylığı üzerinden desteklemesinin hedeflendiği belirtildi. İşte merak edilen detaylar...

Swap anlaşması yoğun olarak araştırılıyor. Güney Kore ve Türkiye, 2 milyarlık swap anlaşması imzaladı. Sözleşme 3 yıl sürecek. Konu hakkında bilgi almak isteyen kişiler Swap anlaşması nedir, ne demek? sorusuna yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

SWAP ANLAŞMASI NEDİR, NE DEMEK?

Swap kelime anlamı olarak "değiş tokuş etmek, takas etmek, değiştirmek" gibi anlamlara gelmektedir. Swap; İki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olan farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir diye tanımlanabilmektedir.

Örneğin on yıllık sabit faizli borca sahip bir firma ile benzer ancak dalgalı faizli borca sahip bir firma birbirlerinin yükümlülüklerini değiştirebilir. Swap işlemlerinde, faiz oranları ile döviz kurlarındaki değişmeler sonucunda ortaya çıkan riski en aza indirmek amaçlanmaktadır.

SWAP TÜRLERİ NELERDİR?

1- Faiz Swapları:

Sabit Faiz - Değişken Faiz Swapı

Değişken Faiz - Değişken Faiz Swapı

Vadeden önce son verme hakkı veren swaplar

Vadeli (Forward) Swaplar

Faiz oranının sonradan belirlenmesi hakkını veren swaplar

2- Para (Döviz) Swapları:

Sabit Faiz - Değişken Faiz Para Swapı

Değişken Faiz - Değişken Faiz Para Swapı

3-Diğer Swap türleri:

Para (Döviz) opsiyon swapları

Geçişli Swaplar

Birleşik geçişli swaplar

İkili para swapları