SUV'a dönüşen 3008 dengeleri değiştirecek

Daha önce van olarak satılan Peugeot 3008, baştan aşağıya yenilendikten sonra SUV olarak rekabete katıldı. Avrupa dışında ilk olarak ülkemizde satışa sunulan yeni model, 87.900 TL’den başlayan fiyatıyla sınıfının en çok satan modellerinden olmayı hedefliyor. 

Avrupa ve ülkemizde de SUV pazarı her yıl katlanarak büyüyor. Bu yılsonunda Türkiye satışları 70 bin adet olarak gerçekleşmesi beklenen SUV pazarının 5 yıl içinde 3 kat büyümesi planlanıyor. Böylesi bir yükselişte olan sınıfa en yeni üye Fransız üretici Peugeot’dan geldi. Daha önce van sınıfında mücadele eden 3008’i baştan aşağı yenileyip gösterişli bir SUV’a dönüştüren Peugeot, aracı birçok Avrupa ülkesinden bile daha önce Türkiye’de satışa sundu. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, “Avrupa pazarıyla aynı anda satışa başlayan ilk Avrupa dışı ülke olmamız, Türkiye’ye verilen önem ve güvenin adeta bir göstergesi niteliğinde. Yeni 3008 ile hem tasarım, hem donanım hem de en gelişmiş teknolojileri aynı anda sunuyoruz” açıklaması yaptı.

GELMEDEN 2 BİN SİPARİŞ 

Bu yılın sonuna kadar iki ayda 2 bin adet 3008 satmayı hedeflediklerini söyleyen Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, “3008 daha gelmeden büyük ilgi çekti. Satışa başlamadan önce 2 bin adet ön sipariş aldı. Yıl sonuna kadar 2 bin adet satışla bu sınıfta yüzde 11’lik pazar payına ulaşmayı planlıyoruz. Aslında yeni 3008 ile o kadar iddialıyız ki, bir önceki versiyonun 7 yılda sattığını, sadece 2017 yılında satmayı hedefliyoruz. Bu da bizi podyuma çıkartıp ilk üçte yer almamızı sağlayacak. Türkiye pazarı, klinik araştırmanın yapıldığı Avrupa’da 4 ülkeden sonra klinik araştırma yapılan tek ülke oldu. Türkiye pazarına özel olarak yapılan bu araştırmada tüketicilerin yüzde 98’i aracı beğendiğini söyledi” diye konuştu. 

iddialı fiyatla geldi

Yeni 3008, Access, Active, Allure  ve GT-Line olmak üzere dört farklı donanım paketi ile satışa sunuldu. Otomobilde 1.2 Turbo PureTech 130 beygir, 1.6 THP 165 beygir benzinli ve 1.6 BlueHDi 120 beygir dizel motorlar görev yapıyor. EAT6 tam otomatik şanzıman isteğe bağlı alınabiliyor.  Yeni 3008’de, Access Puretech Turbo 130 beygir manuel araç 87 bin 900 liraya satılırken, En üst versiyon olan GT-Line donanımlı versiyonun fiyatı 133 bin 900 TL’ye kadar yükseliyor. 

Yüksek donanım seviyesi

Full led farları, yüksek omuz çizgisi, yerden 22 cm yüksek yapısı, krom detayları ve aslan pençesini andıran stoplarıyla Peugeot 3008 sınıfındaki en heybetli araçlardan birine dönüşmüş. Yeni nesil, geliştirilmiş i-Cockpit’in ilk kez sunulduğu araç olan 3008’de, en baz versiyonda bile dijital gösterge paneli  alınabiliyor. Araçta çok sayıda yeni nesil güvenlik sistemleri bulunuyor.