SUV, MPV VE SW aynı gövdede... 7 kişilik Jogger'in hedefi sınıf liderliği

Dacia'nın yeni marka kimliğini de yansıtan 7 kişilik modeli Jogger, Türkiye pazarına 545 bin TL'den başlayan fiyatlarla giriş yaptı. Benzinli ve LPG'li motora sahip Jogger'in hedefi sınıfında en çok satan model olmak.

Sümer Demirciler

DacIa'nın ilk kez geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen Paris Fuarı'nda tanıtılan modeli Jogger, Türkiye pazarındaki yerini aldı. Geniş aileler kadar hobi tutkunlarının ihtiyaclarına yanıt vermeyi planlayan yedi kişilik Jogger, bir Station Wagon'un uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV'nin karakterini aynı karoserde sunmayı hedefliyor. Dacia Jogger, TCe 110 bg ve TCe 100 bg ECO-G olmak üzere iki farklı motor tipiyle sunuluyor. Dacia, tarihindeki ilk hibrit motoru, 2023 yılında tüm dünyada Jogger ile birlikte sunacak. Hibrit motorlu Jogger, otomatik şanzımanla alınabilecek.

7 KİŞİ İÇİN YETERLİ ALAN

Jogger, Dacia dünyasında ilk kez yeni Sandero ailesinde kullanılan CMF-B platformu üzerine yükseliyor. 4,55 m uzunluğundaki araç tüm koltuklar katlandığında sunduğu 1807 litrelik bagaj hacmiyle hafif ticari araçları kıskandıran bir iç mekan sunuyor.

Dacia Jogger, geçtiğimiz hafta yapılan ÖTV matrah düzenlemesinden sonra fiyatı daha da uygun hale gelerek 545 bin TL'den başlayan lansmana özel fiyatlarıyla bugünden itibaren satışa sunuluyor. Yeni modelin en üst donanım seviyesindeki LPG'li versiyonun lansmana özel satış fiyatıysa 637 bin TL' yükseliyor.

SINIF LİDERİ OLACAK

Pazar liderliği hedefleyen yeni Jogger, önümüzdeki yıl 500 bin adet satışa ulaşacak Dacia markamızın önemli bir kozu olacak. "Pazardaki en ulaşılabilir 7 kişilik modelimizle farklı segmentlerden pay alacağız" diye konuşan MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, "Dacia Jogger, her sınıfın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Bu yüzden 'hepsi bir araba' diyoruz. Böylece Jogger ile tüm bu segmentlerden pay almamız mümkün olacak. Jogger Lodgy, Dokker ve Logan MCV modellerimizin özelliklerini muhafaza ederken, markanın yeni kimliğini ve teknolojilerini de üzerine koyuyor" açıklaması yaptı.

TUZ MAĞARASINDA SIRA DIŞI TANITIM

Yeni Dacia Jogger'ın Türkiye tanıtımı Iğdır ve Kars'ta ezber bozan bir kurguyla gerçekleşti. Iğdır'da 12 bin metrekarelik bir alana yayılan Tuzluca Mağaraları'nda yapılan etkinlikte, markanın yenilenen yüzü ve felsefesi mağara duvarlarında dijital olarak sahnelendi. Dijital sanat gösterileriyle Dacia dünyasının merkezine dönüşen mağaranın farklı bölümlerinde profesyonel oyuncularla otomobilin modülerliğine odaklanan sürpriz mizansenler hayata geçirildi. Oluşturulan yapay zekâ konseptinin katılımcılarla keyifli bir etkileşim kurduğu organizasyonda, Jogger'ın teknik detayları tanıtım için mağara içinde özel olarak dizayn edilen konferans salonunda paylaşıldı. Mağaradan başlayan Jogger'ın ilk sürüşlerine bölgenin gizemli coğrafyası ev sahipliği yaptı.