Suudilerle 5 ayrı alanda işbirliği

Ticaret Bakanı Bolat, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, mevkidaşı Majid Al Kasabi, Yatırım Bakanı Halid el-Falih ile Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl'ın ile görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki gün sürecek Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, mevkidaşı Majid Al Kasabi, Yatırım Bakanı Halid el-Falih ile Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl'ın ile görüştü.

El-Hukayl ile 2023'te 6.8 milyar doları bulan ticaret hacmini orta vadede 10 milyar dolara ulaştırma hedefini görüştüklerini söyledi. Bolat, el-Falih ile de müteahhitlik, turizm, imalat sanayisi, gıda ve sürdürülebilir kalkınma gibi birçok alandaki yatırım ve işbirliği fırsatlarını konuştuklarını bildirerek, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki karşılıklı yatırımların artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

HEDEFİMİZ YÜKSEK PAY

Bolat Macid el-Hukayl ile yaptığı görüşme sonrası ise Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu çerçevesindeki projelerin Türkiye ile işbirliği için önemli olanaklar sunduğunu bildirerek, "Suudi Arabistan'da 2023 yılında 16 projeyle 3 milyar dolara ulaşan müteahhitlik hizmetlerimizi daha yüksek seviyelere çıkaracağız" diye konuştu.