Süt yerli peynir İtalyan

İki Türk girişimcinin İtalyan peynir ustası Cosimo Rotolo ortaklığıyla kurduğu Napoli Antica, Türk sütünden İtalyan peynirleri üretip yerli üreticiye katkıda bulunuyor. Yılda 400 ton peynir üreten Napoli Antica, zincir market ve lüks restoranların aranan markası oldu.

HABER MERKEZİ

Yerli üreticiden aldığı koyun, inek ve manda sütünü İtalyan şeflerin reçetesiyle buluşturup lezzetli peynirler üreten Napoli Antica, zincir market, lüks otel ve restoranların tercihi oldu. Türk girişimciler Hakan Demirbulak ve Ongun Emgin'in İtalyan peynir ustası Cosimo Rotolo ortaklığıyla kurduğu peynir atölyesi Napoli Antica, 47 kişilik ekiple ayda 30 ton peynir üretiyor. Kırklareli, Çatalca gibi İstanbul'un farklı bölgelerindeki onaylı üreticilerden günde 8 ton süt alıp işlediklerini anlatan Napoli Antica Genel Müdürü Birkan Saytaş şunları kaydetti:

3 BLACK TIE ÖDÜLLÜ

"Artizan bir peynir üretim atölyesi mottosuyla yola çıkan Napoli Antica, kaliteli Türk sütünden mozzarella, burrata, ricotta, fior di latte, caciotta gibi en güzel İtalyan peynirlerini üretmek için 3 ortak tarafından 2020 yılında kuruldu. İtalya'nın Puglia bölgesinde doğan ve 15 yaşından beri peynir işiyle uğraşan Cosimo Rotolo; 3 Black Tie ödülü almış bir peynir ustası. Rotolo Şef, Türk çalışanlarla geleneksel Napoli tarifleriyle yerli üretim hakiki İtalyan peynirleri yapıyor."

YILDA 400 TON ÜRETİM

Yılda 360-400 ton peynir üreten marka; ürünlerini Macro Center, CarrefourSA Gurme, Fuudy, Taze Direkt, Napoli Antica Tesis, Napoli Antica Online Shop gibi saygın satış noktalarında tüketiciyle buluşturuyor.

SADECE 8 ÜLKEDE VAR

İstanbul Etiler'deki üretim tesislerinde dünyada 8 ülkede bulunan Burrata makinesiyle üretim yaptıklarını anlatan Birkan Saytaş şunları kaydetti: "Tesisimizde üretim, paketleme, sevkıyat alanlarında toplam 25 makine bulunuyor. Çiğ sütün depolanmasında kullandığımız tanklardan, sütü pastörize ettiğimiz makinelere; telemenin şekillenip porsiyonlanmasında kullanılan makineden, vakumlamada kullanılan makineye kadar İtalya'dan getirilen, sektörün öncü firmalarından tedarik ettiğimiz makinelerle üretimimizi gerçekleştiriyoruz" dedi. Lojistik olarak boğaz bölgesi ve menülerinde İtalyan peynirlerini kullanan işletmelere ve kişilere yakın olmak amacıyla tesisi Akatlar'da açtıklarını belirten Saytaş, "Böylece peyniri biten firma ya da kişiler istediği zaman bize uğrayarak peynirlerini taze bir şekilde tesisimizden temin edebiliyor" dedi.

16 ÇEŞİT ÜRÜN GAMI

Taze peynirler, olgunlaştırılmış peynirler ve tereyağı üreten Napoli Antica'nın lezzetleri arasında Burrata İnek, Burrata Manda, Mozzarella, Fior Di Latte, Ricotta, Stracciatella, Caciotta, Silano, Caciocavallo, Scamorza, Scamorza, Tereyağının da aralarında olduğu 16 çeşit ürün yer alıyor. Ürünlerinde herhangi bir koruyucu madde kullanmadıklarına dikkat çeken Saytaş, "Sütün üreticiden toplanmasından üretimine tüm proseslerde standartlara uygun üretim yapıyoruz" dedi.