Suriyeli kadınların umudu Türkiye 

Türk iş dünyası, 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında kalabalık bir heyetle, Suriye’nin Cerablus bölgesine gitti. Bölgedeki kadınlar oluşan güven ortamı için Türkiye’ye minnettar.

MİRAY ÇİMEN

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, eşi Oya Ozdebir ve beraberindeki iş adamlarından oluşan heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Cerablus’u ziyaret etti. Heyetle beraber bölgeye getirilen bir TIR yardım malzemesi de, kadın ve çocuklara dağıtıldı. ASO heyeti Cerablus’ta, Mahalli Meclis, hastane, çocuk esirgeme yurdu ve okulların ziyaret ederek bölge halkıyla buluştu.

YATIRIM ZAMANI 

Cerablus’a ziyaret sebepleri hakkında da bilgi veren Özdebir, “Burada huzur ve güven tesis edildikten sonra bunun sürdürülebilmesi için insanlara iş ve aş lazım. Artık burada yatırım, ticaret yapmanın zamanının geldiğini duyurmak istiyoruz. Sanayi ve yatırımlardan mahrum kalmış bu bölgeye biz yatırım yapabiliriz” dedi.

Suriyeli kadın polisler, ASO’nun dağıttığı karanfilleri silahının namlusuna taktı.

Yardım elinizi uzatıyorsunuz

Cerablus’ta bulunan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu kadın polis Munire Kays Ali ise Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerinin altını çizerek, “Buraya Türkiye’nin katkısı çok. Huzur, emniyet, sağlık bakımından her türlü yardımı yapıyorlar” dedi. Psikoloji Öğretmeni Emira Neccar ise Türkiye’nin yıllarca kapalı olan birçok okulu faaliyete geçirdiğini onlara el uzatarak hayata tutunmalarını sağladığını kaydetti. 

Operasyonla bölge nüfusu 150 bine çıktı 

Gaziantep Vali Yardımcısı ve Cerablus İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi Başkanı Yaşar Aksanyar ise terör örgütlerinin işgali sırasında 2 binlere düşen Cerablus nüfusunun, bölgeye huzur getiren Fırat Kalkanı Operasyonu sonrası 150 binlere çıktığını kaydetti. 30 bin öğrenci var Bölgede açılan hastanede şu anda 250 personel olduğunu söyleyen Aksanyar, “Tam donanımlı hastane sağlık yapısıyla da cazibe merkezi olmaya başladı. 111 okul ve 30 bin öğrenci temel müfredat çerçevesinde eğitim görüyor” diye konuştu.