Süresiz nafaka kalkacak mı? Bakan Tunç'tan kritik açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Süresiz nafaka kalkacak mı?'' sorusunun cevabını verdi. Bakan Tunç, ''Hem erkeği hem de kadını mağdur etmeden yeni bir düzenlemeye gidilecek'' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları:

Kiracıların mağduriyetini önleme adına, AK Parti grubu Meclis'te bir önerge verdi, kira miktarındaki yüzde 25'lik sınır bir yıl daha uzatıldı. Elbetteki burada itirazlar oldu. Eski kiracıların, düşük kiraları nedeniyle itiraz eden oldu.

Kiracıları mağdur edecek bir sorun ortaya çıkacaktı. Bu yüzden süre 1 yıl daha uzatıldı. Kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarına baktığımızda, dava sayısında 2 katlık bir artış var. Bu sorunlar için 1 Eylül'den itibaren arabulucuk müessesi harekete geçiyor. Kişiler dava açmadan arabulucuya gidebilecek.

Arabulucuk müessesi bu uyuşmazlıkları en aza indirecektir. Önümüzdeki süreçte bu uygulama başladığında bunu göreceğiz. Sonrasında çıkacak sorunlar için Meclis açıldığında yeni düzenlemeler yapılabilir.

SÜRESİZ NAFAKA KALKACAK MI?

Medeni kanunumuzda nafaka süresiz hale getirildi.

1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir güvenceyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız. Bu düzenleme Meclis'in yeni döneminde gündeme gelecek.

2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu, yaklaşık 20 yıldır uygulanıyor.

Aile ile ilgili, aileyi sapkın akımlardan korumak üzerine bir düzenleme var. Aile toplumun temelidir. Kadın ile erkeğin eşitliğine dayanır ve sadece kadın ile erkek evlenebilir. Bunlar yeni anayasa ile güvence altına alınacak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile, daha demokratik bir sisteme geçtik önemli reformlar gerçekleştirdik. Tabi bu reform, darbeci ruhu tamamen ortadan kaldıramadı. Anayasanın darbeciler tarafından yazılmış olması nedeniyle ve sadece yapılış süreci açısında da bakıldığı zaman değişim zaruri. Milletimizin artık Türkiye Yüzyılı'nda demokratik sivil bir anayasaya kavuşması gerekir.