Stopaj indirimi 2021 son durum gelişmesi nedir? Mevduat stopaj indirimi uzatılacak mı?

Stopaj indirimi hakkında araştırmalar hız kazandı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan temmuz ayında mevduat stopaj indirimlerinin uzatıldığını altını çizmişti. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar bulunuyor. Peki, Stopaj indirimi 2021 bitti mi, ne zaman bitecek? Mevduat stopaj indirimi uzatılacak mı?

Mevduat stopaj indirimine dair son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. Koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla son 1 yıldır uygulanan; konaklama, yeme-içme, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde uygulanan stopaj indirimi süresi, temmuz ayı itibarıyla uzatılmıştı. Stopaj indirimi 2021 bitti mi, ne zaman bitecek? Mevduat stopaj indirimi uzatılacak mı?

STOPAJ İNDİRİMİ 2021 NE ZAMAN BİTECEK?

Stopaj indirimi bugün sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, temmuz ayında yaptığı açıklamada "Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

MEVDUAT STOPAJ İNDİRİMİ UZATILACAK MI?

Mevduat stopaj indiriminin uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında bir bilgi geldiği taktirde haberime ekleyeceğiz.