SSK rapor parası sorgulama!

SSK rapor parası sorgulama merak ediliyor. Rapor parası ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor.

SSK rapor parası nedir? SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinden hesaba yatırılıyor. Rapor parası hakkında detaylı bilgi haberimizin içerinde.

RAPOR PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Rapor parasının T.C. kimlik numarası üzerinden sorgulaması hem e- devlet üzerinden hem de PTT veznelerinden yapılabilmektedir. Ancak e- devlet sisteminin kullanılması sırasında kişilerin e- devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekecektir. Şifre kullanmadan, sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapabileceğiniz herhangi bir platform bulunmamaktadır. E-devlet üzerinden işlemleri yürütürken de yapmanız gereken, öncelikle şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak olmalıdır. Ardından sağ üst kısımda bulunan bölüme iş göremezlik raporu yazmanız gerekir. Burada açılan bölgeden sigorta türünüzü seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece T.C. kimlik numaranızı kullanarak yapmak istediğiniz sorgulamalar için PTT veznelerini kullanmanız yeterli olacaktır. Sadece kimlikle yapacağınız sorgulamalar için numara almanız ve sorgulama yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olur.