Spora 1 milyar lira

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 20 yıldır sporla iç içe bir marka olan Turkcell'in spora desteğinin 1 milyar TL'yi aştığını söyledi. Şirket, kadın futbolu için de elini taşın altına koyuyor.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

20 yılı aşkın bir süredir spora destek veren Turkcell, bu süreçte Türkiye'de spora 1 milyar TL'yi bulan bir destek sundu. Her geçen gün bu alandaki desteği artırdıklarını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Turkcell, kurulduğu ilk günden beri sporla iç içe olan bir marka. Aynı zamanda kadınların toplumdaki varlığını sağlamlaştırmak adına farklı ve güçlü projeler hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak ve ülke geneline yayılmasına destek olmak da hedeflerimizden biri. Kadınlar için hayata geçirdiğimiz birçok farklı projemiz var. Bu projelerin spor ayağında ise 'Kadın futbolcular 1- ön yargılar 0' mottosuyla yola çıktık" diye konuştu.

İLGİ VE HEYECAN ARTTI

Bu doğrultuda geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hem Kadın Milli Takımları'nın sponsorluğunu üstlendiklerini hem de Kadın Ligi'ne Turkcell ismini verdiklerini hatırlatan Erkan, şöyle devam etti: "Verdiğimiz destekle kadın futboluna olan ilgi ve heyecan o kadar arttı ki Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerimizin de yeniden kadın futbolu şubeleri açmalarına vesile olduk. Bu sezon Turkcell Kadın Futbol Ligi, aralarında 4 büyüklerin de olduğu Türkiye'nin hemen her bölgesinde yer alan 24 takımla oynandı. Buna ön ayak olduğumuz için kendimizi şanslı addediyoruz."

HAYATIN HER ALANINDA ÇİFT FORVET

ALG Spor ve Wulfz Fatih Karagümrük maçını Murat Erkan'la birlikte izledik. ALG Spor, Turkcell Kadın Futbol Ligi'nin şampiyonu olurken, Murat Erkan bu yola 'hayatın her alanında çift forvet' diyerek çıkıldığını hatırlattı.

KADIN ÇALIŞAN ORANI %55 İLE SEKTÖRÜ GEÇTİ

Murat Erkan, Turkcell'in kadınlara yönelik diğer projelerini ise şöyle sıraladı: Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme Projesi'nin imzacısı ve destekçisiyiz. Cinsiyet eşitliğini savunuyor, eşit işe eşit ücret prensibini benimsiyoruz. Turkcell'de kadın çalışan ve yönetici sayısı artıyor. Telekom sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 30'iken bu oran Turkcell grubunda yüzde 55. TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile hayata geçen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi de kadınların yazılım konusunda eğitilmesini ve teknoloji alanında kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor. 2017'de başlayan proje, 3 bine yakın kadına dokundu."