Sosyal medyaya bakıp al-sat yapan vatandaşa uyarı!

Altın fiyatları, başta küresel ekonomilerdeki belirsizlik ve gelişmiş ülke merkez bankalarının genişlemeci tutumları olmak üzere birçok nedenle temmuzda rekor üzerine rekor kırdı.

Uluslararası piyasada yükseliş eğilimi ivme kazanan altının ons fiyatı, temmuzda yüzde 11 değer kazandı. Ons altın böylece yıl başından bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı. Artan altın talebi, ons fiyatını, temmuzda 1.983 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. Altının ons fiyatı temmuzu 1.972 dolardan tamamladı. Gram altın da, temmuzda 444.5 lirayla rekor seviyeyi gördü.

FARKLI ARAÇLARLA ÇEŞİTLENDİRİN

AA Finans Analisti İslam Memiş, orta ve uzun vadede yükselişler devam etse de kısa vadede sert düzeltmelerin yaşanabileceği konusunda yatırımcıları uyardı. Birçok yatırımcının yüksek kar amacıyla ‘al-sat’a yöneldiğini vurgulayan Memiş, “Sosyal medyadaki yönlendirmelere bakarak al-sat yapan çok sayıda vatandaşımız var. Bu çok tehlikeli. Vatandaşlarımız birikimlerini, farklı yatırım araçlarıyla çeşitlendirmeli” dedi.