Sosyal medya devlerine veri mahremiyeti uyarısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya devlerini veri mahremiyeti konusunda uyardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Vodafone tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Varank küresel teknoloji devlerinin yeri geldiğinde ayrı bir devlet aygıtı gibi kararlar alabildiğini belirterek, “Teknoloji dünyasında, evrensel değerlerin, adaletin, aşırılıklarla mücadelenin, otokontrolün ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesi gerekiyor. Birinci Sanayi Devrimi’ni kazananların kurduğu sömürge düzeninin bir benzerinin, bugün 4. Sanayi ve Teknoloji Devrimi’nde yaşanmasının önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

SORUMLUSUNUZ

Sosyal medya şirketlerinin, sorumluluklardan muaf tutulmasının konu edilemeyeceğini belirten Varank “Türkiye’de, Türk vatandaşları üzerinden ticari faaliyet yürütüyorsanız, bu insanlara karşı sorumlusunuz. İnsanların haklarına riayet etmek, kişisel verilerine, mahremlerine saygı göstermek zorundasınız” dedi.

YERLİ VE MİLLİLİK ORANINI ARTIRIYORUZ

Toplantııya katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Yerli ve millilik oranlarını gün geçtikçe artırıyoruz” dedi. Karaismailoğlu, “Teknolojideki Ar-Ge payının, 2023’te AB ülkeleri düzeyine, 2028’de de OECD ülkeleri ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefledik. 5G sistemine geçişte yerli ve millilik hassasiyeti yanında KOBİ’lerimizle birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FORD OTOSAN’A ZİYARET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasını ziyaret etti. Planlanan 20.5 milyar TL tutarındaki yeni yatırım konusunda bilgi alan Varank “Proje Türkiye’nin global arenadaki rekabet gücünü artıracak” dedi.