Kentsel dönüşüm kira yardımı uzatıldı mı?

Kentsel dönüşüme ilişkin 6306 Sayılı Kanun'un yönetmeliğinde önemli değişiklik yapıldı. 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı uzatıldı.

Kira yardımı kaç ay yapılacak? sorusunun yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Kentsel dönüşüme ilişkin 6306 Sayılı Kanun'un yönetmeliğinde önemli değişiklik yapıldı. 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı uzatıldı. Detaylar haberimizde..

KİRA YARDIMI KAÇ AY YAPILACAK?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 36 ay olarak yapılıyordu. Bu süre yeni yönetmelik ile birlikte 48 aya çıkarıldı. Karar şu şekilde yer aldı:

"Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde; ikinci fıkrasının (a) bendinde ve (b) bendinin (3) numaralı alt bendinde yer alan “36” ibareleri “48” olarak ve beşinci fıkrasında yer alan “ilk (5) aya” ibaresi “1 yıla” olarak değiştirilmiştir.

“Riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 48 ayı geçmemek şartı ile ilgili kurumca belirlenir. Aylık kira bedeli Bakanlıkça belirlenir."