Son Dakika Haberi... ATO Başkanlığı'na Gürsel Baran seçildi

Ankara Ticaret Odası seçim sonuçları açıklandı.. Gürsel Baran 100, Osman Gökçek 86 oy aldı

1

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanlığına Gürsel Baran seçildi. ATO'nun yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçim,  ATO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Açıklanan geçici sonuçlarına göre Baran, 188 meclis üyesinden 100'ünün oyunu alarak ATO başkanlığına seçildi. Baran'ın rakibi Osman Gökçek 86 oy alırken, 2 oy da geçersiz sayıldı. Seçime ilişkin kesin sonuçlar, Seçim Kurulu tarafından 8 Aralık'ta ilan edilecek.


ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

BARAN: KAYBOLAN 3 YILIMIZ VAR

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir açıklama yapan yeni başkan Gürsel Baran, şunları söyledi: 

"3 aşamalı planımız var. Onu hayata geçireceğiz. Meslek komitelerimizin aktif çalışması en büyük gayretimiz. Oda dışındaki faaliyetlerimizde Ankara'dan uluslararası uçuşların artırılması ile ilgili. Gidebileceğimiz uzanabileceğimiz yerleri takip edeceğiz. En önemli projelerimizden birisi sağlık turizmi. Önümüzdeki günlerde acil eylem planımızı açıklayacağız. 15 Temmuz süreci geçirdik. 15 Temmuz sonrasında kaybolan zaten 3 yıl var. Bizim ülkemizin güvenlik güçleri, Bakanlıkları var. Bu uzun süreç. Bize ulaşan bilgiler dahilinde üzerimize düşen her şeyi yapacağız. TOBB ile ve devletimizle işbirliği içinde olacağız."

GÖKÇEK: BİR SEÇİMDE...

ATO üyesi Osman Gökçek de hemen ardından bir açıklama yaptı ve "Ben meclis üyesi olarak FETÖ ile mücadeleye tam gaz devam edeceğim. FETÖ ile ilgili açıklamalarımın sandığa olumsuz yansıdığını düşünüyoruz. Bir sonraki seçimlerde sonucun değişeceğini düşünüyorum." dedi.