Son dakika gram altında yükseliş devam edecek mi? Yatırımcılar için kritik yorum!

Altın fiyatlarındaki rekor yükseliş son dakika itibarı ile devam ediyor. Gram altın an itibarı ile rekor seviyeyi gördü. Yatırımcılar göre, ABD'deki başkanlık seçimleri ve jeopolitik gelişmeler sonucu güvenli liman olarak altını tercih ediyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Yatırımcıların dikkat etmesi gereken kısa soluklu düzeltmelerin olacak olması. İşte haberin detayları...

Gram altın 3 bin 31 lira ile rekor seviyeyi gördü. Altında son dakika itibarı ile hareketlilik yukarı yönlü devam ediyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar göre, yatırımcıların dikkat etmesi gereken kısa soluklu düzeltmeler. İşte haberin detayları...

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE

Yatırım Danışmanı Eda Karadağ'ın 24 TV'de gram altınla ilgili şu ifadelere yer verdi:

ABD'de yapılacak seçimlere dikkat çeken Karadağ, "Özellikle seçimi Trump'ın kazanması ve bazı uygulayacağı politikaların tekrardan enflasyonu yükseltebilme ihtimali var. Fed'in faiz indirme hızını yavaşlatır mı? Zaman zaman altın fiyatlarını bu etkiliyor. Ancak ana resimde altın açısından oldukça besleyici bir orta var. O yüzden rekor seviyeleri görüyoruz.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Hem ons tarafında hem de TL tarafında. Vadeli piyasaya da bakıldığı zaman her iki taraf için yükselişlerin devamı bekleniyor. dolayısıyla kısa soluklu düzeltmeler beklenebilir fakat önümüzdeki aylarda yükselişin devam etmesini düşünebiliriz.

GRAM ALTIN

Gram altın güne 3028 liradan başladı. Gün içinde en düşük 3014 lira, en yüksek de 3031.9 lira seviyesi görüldü.

Şu sıralar 3024 liradan işlem görüyor. Altın bugün tarihi yüksek seviyesini görmüş oldu.

ONS ALTIN

Ons altın güne 2748 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2737 dolar, en yüksek de 2748 dolar seviyesini gördü. Şu sıralar 2746 dolardan işlem geçiyor.