Son dakika EYT haberleri 2022: EYT çıkacak mı, kimler faydalanacak, yaş sınırı var mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 2022 yılının son aylarına girdiğimiz şu günlerde EYT konusu sıklıkla gündeme geliyor. Emekli olmanın hayalini kuran ama yaş şartına takılan milyonlarca vatandaş EYT çıkacak mı, kimler faydalanacak, yaş sınırı var mı? sorusu için net bir cevap arıyor. İşte merak edilen detaylar...

Son dakika EYT haberleri, emeklilikte yaşa takılan binlerce EYT'linin yakından takip ettiği konu başlıklarından oluyor. Gündemin en önemli başlıklarından olan EYT için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merak edilen EYT taslağı için açıklamalarda bulundu. Bunun ardından EYT çıkacak mı, kimler faydalanacak, yaş sınırı var mı? sorusu soruldu. İşte son dakika EYT haberleri...

EYT ÇIKACAK MI?

EYT ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati" Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Nebati, "Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır." dedi.

EYT'DA YAŞ SINIRI VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan taslak metinde yaş sınırı bulunmuyor. 8 Eylül 1999 tarihinde 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında yasadaki hizmet ve sigorta süresini fazlasıyla doldurduğu için 42 yaşında emekli olabilecek. Aynı yaş ve tarihte işe başlayan erkek çalışan da bir yıl sonra 43 yaşında emekliliğe hak kazanabilecek.

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre bu yaş grubunda olanların sayısı çok fazla olmayıp, EYT kapsamındakilerin yaş ortalaması da 49.9 hesaplandı. Yasa taslağında borçlanma kapısı açık tutulacak, diğer EYT'liler koşulları tamamladığı tarihte emekli olabilecek.