ŞOK: Aykaç istifa etmeli

ŞOK yönetimi Aykaç'ın istifasını istedi. ŞOK Marketler Yönetim Kurulu, BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç'ın haddini aştığını belirterek istifasını istedi: “Aykaç istifa edene kadar derneğin hiçbir faaliyetine katılmayacağız.”

BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç'ın 30 Kasım'da siyasileri hedef alarak yaptığı seviyesiz konuşmaya sektörden tepki gecikmedi. Dernek üyesi Şok Marketler, Aykaç'ın başkanlık görevinden istifa etmesini istedi. Şok Marketler adına yapılan yazılı açıklamada; Aykaç'ın basın açıklamasının içeriği ile ilgili derneğin yönetim kurulu kararı almadığı ve ön bilgilendirme yapılmadığı belirtilerek şöyle denildi.

FAALİYETLERE KATILMAYACAĞIZ

"Zincir marketlerin fiyat artışlarının müsebbibi olmadığı aşikardır ancak Aykaç tarafından yapılan açıklamalar maksadını aşarak tartışmaların siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Şirketimiz ve derneğimiz zan altında kalmış ticaretimize yönelik ölçüsüz saldırıların artmasına sebebiyet vermiştir. Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak açıklamayı üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi bildiririz. Bu nedenle Aykaç'ın dernek başkanlığı görevinde kalmasının sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız. Aykaç bu görevden ayrılıncaya kadar Şok Marketler olarak denek faaliyet ve toplantılarına süresiz katılmayacağımızı, alınacak kararların şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz."