SOCAR'dan gaz dağıtımına 170 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'de yeni yatırımlarla nüfusun yüzde 84'ü doğal gaza erişim sağlayabilir noktaya geldi. SOCAR Türkiye de 4 yılda iki şehre 170 milyon dolar yatırım yaptı.

SERDAR SAĞLAM

Türkiye'de doğal gaz kullanımı ülke genelinde her yıl daha da fazla yaygınlaşıyor. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) verilerine göre, nüfusun yüzde 84'ünün doğal gaza erişim imkanı bulunuyor ve son 10 yılda her yıl ortalama 1 milyon yeni abone sisteme dahil oluyor. Bu alanda yapılan yatırımlar da hız kesmeden sürüyor. SOCAR Türkiye de Bursa ve Kayseri'de önemli yatırımlar gerçekleştirdi.

1.9 MİLYON ABONE

SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, AKŞAM'a yaptığı değerlendirmede faaliyete başladıkları 2019 yılından 2023'e kadar Kayserigaz ve Bursagaz'a toplamda 170 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. SOCAR Enerji Ticaret, Bursagaz ve Kayserigaz şirketleri ile doğal gaz dağıtımı, toptan satışı ve ticareti yaptıklarını belirten İbrahimov, "Grup şirketlerimiz Bursagaz ve Kayserigaz'la 1.9 milyon abonemize hizmet veriyoruz. 1.2 milyon abonesi bulunan Bursagaz, abone sayısı ile ülkemizin 4'üncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi. Bursa'nın 11 ilçesinde, şebekemiz 7 bin 561 kilometreye ulaşıyor. Kayseri'de ise 6 bin 675 kilometrelik şebekemiz ile 700 bin aboneye ulaşıyoruz. Yeni yatırımlarımızla abone sayımızı artıracağız" dedi.

MUHTARLIKTA DANIŞMAN HİZMETİ

Yeni yatırım bölgesindeki vatandaşlara kolaylık sağlamak adına girişimlerinin olduğunu belirten Fuad İbrahimov, "Abonelik başvurularının alınması için her hafta belirlenen günlerde müşteri temsilcimiz, muhtarlık ofislerinde olacak" dedi.

15 BİN KİLOMETRELİK HAT

Bursa ve Kayseri'nin Türkiye'nin en çok rağbet gören şehirlerinden ikisi olduğuna dikkat çeken Fuad İbrahimov, şunları söyledi: "Biz de şebeke yatırımlarımıza bu doğrultuda yoğun olarak devam ediyor ve abone sayımızı her geçen gün artıyoruz. Bursagaz ve Kayserigaz ile birlikte 2024 sonu itibarıyla 14 bin 770 kilometreyi bulacağımızı öngörüyoruz. Bursa'da 2024 yılı için planladığımız bölgesel yatırımlarımızı yılın başında yaptığımız güncellemelerle kilometre bazında yüzde 80 artırdık."