Sivas'tan İstanbul'a aktarmasız YHT seferi

Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor. Sivas'tan kalkan tren İstanbul'a 7 saat 8 dakikada ulaşacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibarıyla başlayacağını duyurdu. Uraloğlu 'Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz" dedi.

4 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Uraloğlu, 'Sivas'tan 4 Mayıs saat 13.00'da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul'a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul'dan da 08.40'ta hareket edecek, Sivas'a 15.58'de varacak, Sivas'tan 13.00'da hareket edecek ve İstanbul' a 20.08'de ulaşacaktır" diye konuştu.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Çağ atlatan projelerin hayata geçirildiğinin altını çizen Uraloğlu, hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesinde bakanlık olarak duraksamadan çalıştıklarını ifade etti. Uraloğlu, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlayabilmek için demiryolları yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

1 YILDA 971 BİN KİŞİ SEYAHAT ETTİ

Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı'nın hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate düştüğünü anımsatan Bakan Uraloğlu, Ankara-Yozgat arasının da 1 saat düştüğünü söyledi. Uraloğlu, yaklaşık 1,3 milyon vatandaşımız hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuştu" diye konuştu.

7 SAAT SÜRECEK

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, 'Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik' te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız" şeklinde konuştu.