Siper füzesi menzili özellikleri nelerdir Yerli hava savunma sistemi Siper füzesi nedir?

Siper füzesi son dakika nedir? Yerli hava savunma Siper füzesi menzili özellikleri nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında tanıtımını yaptığı proje kapsamında, yerli mühimmat teknolojisinin testi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karaman'a yaptığı canlı bağlantıda, HABRAS test alanında 1 metre duvar kalınlığı olan sığınak delinerek imha edildi. İlk kez yapılan test 7 saniye sürdü ve başarıyla gerçekleştirildi. Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi için çalışmalar, TÜBİTAK, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından başlatıldı. Milli uzun menzilli hava savunma sisteminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Savunma sistemi olduğu için adını da SİPER koyduk.

Siper füzesi son dakika nedir? Yerli hava savunma Siper füzesi menzili özellikleri nelerdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın talimatıyla Pulat ilk kez test edildi. Lazer silah testi de başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, yerli uzun menzilli füze savunma sisteminin ilk adımının bugün atıldığını söyledi ve adını açıkladı.

"UZUN MENZİLLİ BÖLGESEL HAVA FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİN İLK ADIMINI ATIYORUZ"

Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi için çalışmalar, TÜBİTAK, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından başlatıldı. Milli uzun menzilli hava savunma sisteminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Savunma sistemi olduğu için adını da SİPER koyduk.

"ÜLKEMİZDE İLK KEZ KURULAN OPMER DÜNYADA SAYILI LABORATUVARLARDAN BİRİSİDİR"

* Kritik tasarımların, bilgi birikimlerinin ve ödenen yüksek tutarlarının yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Ürünleri ölçüm ve entegrasyon faaliyetlerini de bu istasyonda yürüteceğiz. Ülkemizde ilk kez kurulan OPMER dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir.

* Savunma sanayinde yüzde 20'lerde olan millilik oranının bugün yüzde 65'lere çıkardık işte bu başarının arkasında açılışını yapmış olduğumuz tesis gibi sergilenen maharetler vardır.

TÜBİTAK Sage harp başlığı raylı sistem testi yapıldı)

* Ulaştığımız seviye ile yetinemeyiz. İşte bu anlayışla savunma sanayine yüzde 65 olan millilik oranını daha da yukarılara taşıyacağız. SAGE geliştirdiği yüksek silah sistemleri ile savunma sanayimize büyük katkıda bulunuyor. HABRAS da bu katkılardan biridir.

* HABRAS'ın işleme alınması ile birlikte savunmaya sanayimiz sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu bir özelliğe sahip olacak. Bu kritik sistemin ülkemize ve savunma sanayimize hayırlı olmasını diliyorum.

KENDİ SİLAHLARIMIZLA OPERASYONLAR YAPTIK

Savunma sanayisinde geliştirdiğimiz yerli teknolojiler son dönemdeki terör operasyonlarımızda önemli vazifeler icra etmişlerdir. Gerek sınırlarımız içinde gerekse sınırlarımız dışındaki operasyonlarda yerli savunma sanayisi araçlarımızı etkin şekilde kullanıyoruz. Zeytindalı Operasyonu en çarpıcı örneklerden biri. Kimseye muhtaç olmadan kendi ürünlerimizle çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Bugün de başarılı operasyonlara imza atan TSK'mızın teknik imkan ve kabiliyetlerini daha da artırmakta kararlıyız.

BİZİ KAPILARDA ÇOK BEKLETTİLER

Günümüz dünyasında bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmamız için tüm alanlarda yerli teknolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. Tıpkı savunma sanayisinde olduğu gibi her alanda kendi kendine yeten, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten, ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktan başka çıkar yolumuz yoktur. İşte bunun için milli teknoloji hamlesi diyoruz. Ekonomide ve dünya siyasetinde bugünkünden daha güçlü noktalara ulaşabilmemiz milli teknolojide yapacağımız hamlelerle mümkündür.

Bizi kapılarında çok beklettiler. Öyle beklettiler ki bugün git, yarın gel, sonunda Kongreden izin çıkmadı dediler. Ama sağ olsunlar bizi şu anda mal sahibi yaptılar. Onlar sayesinde İHA da SİHA da ürettik. Şimdi daha ileri gidiyoruz. İnşallah onu da öyle zannediyorum ki 2019 ortasına doğru üreteceğiz.

Bu yapılanlarda özellikle bilim insanlarımızın, araştırmacılarımızın savunma sanayisi sektörünün isimsiz kahramanlarının imzası var. Bu yüzden değerlerimize sıkı sahip çıkmalı, ülkemize hizmet etmeleri için onlara uygun iklimi oluşturmalıyız. Bazı kurumlarımızın bu tür faaliyetlere hala yeteri kadar destek vermediğine dair haberler alıyor olmaktan üzgünüz. Milli güvenliğimiz bakımından kritik ve acil konularda ısrarla ve yabancı menşeili ürün talep eden kurumlarımızı, bürokratlarımızı yakından takip edeceğimin de bilinmesini istiyorum.

ADETA BURADA VURMUŞ GİBİ OLDU

Törende Konya Karapınar, SAGE Yerleşkesi ve Kırıkkale MKE'ye canlı bağlantılar da yapılarak testler başarıyla gerçekleştirildi. Bağlantılarla Erdoğan Karapınar'da SAGE Harp başlığı raylı sistem test altyapısı açılışı yaptı ve test talimatını verdi. Sistemle 1 metrelik sığınak duvarı delindi. İkinci bağlantı tankları çeşitli saldırılardan koruyan ve hayati önem taşıyan PULAT tahrip sistemi etkinlik testi gerçekleştirildi. Testin sonunda Erdoğan, "Adeta burada vurmuş gibi oldu" dedi. Son olarak Erdoğan lazer silah testini başlattı. Bu testte de 1.5 kilometre ötede 3 milim kalınlığındaki çelik tüp vuruldu.

UZAYA YOLCULUĞA HAZIR MISINIZ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kurdele keserken "Hazır mısınız, hep birlikte uzaya yolculuk yapıyoruz" diye espri yaptı.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPAR

Başkan Erdoğan'a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OPMER-001 aynasını hediye etti. Bakan, aynanın aslında parlak olması gerektiğini, yurtdışı kısıtlamaları yüzünden makinenin gelmediğini söyledi. Erdoğan da bunun üzerine, "Merak etmeyin, kötü komşu ev sahibi yapar" dedi.

YERLİ MÜHİMMATLARI İNCELEDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile yerli mühimmatları inceledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Erdoğan'a bilgi verdi.