Siparişi 48 saat sonra yolluyor! Talebe özel üretimle firmaları AB'ye açacak

Yapay zeka tabanlı pazar yeri platformu Tridi, talebe özel parça üretimiyle global tedarikçileri yerli üreticilerle buluşturuyor. Firmanın amacı Avrupa'nın önemli tedarik merkezleri arasına Türkiye'yi eklemek.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Üretim tedarik süreçlerinde dijitalleşebilecek birçok konu hala manuel olarak yapılıyor. Bunların yanı sıra bir üretim sürecinde üretici bulma, fiyat alma, doğru üreticiye işi verme süreçleri zaman kayıplarına sebep oluyor.

2 MİLYAR DOLARLIK HACİM

Sultan Nur Bulut, Onur Keskin ve Çınar Topaloğlu isimli 3 genç girişimci tarafından kurulan yapay zeka tabanlı pazar yeri platformu Tridi, alıcı ve satıcı arasındaki operasyonel süreci dijitalleştirerek müşterilerin teklif alma sürelerini saatlerden dakikalara, üretime geçme sürelerini ise günlerden saatlere kısaltıyor. Böylece endüstriyel üretimdeki zaman kaybını engelleyen firma, verimliliği ise üst seviyelere çıkarıyor. Pandemiyle birlikte alım için Uzakdoğu yerine gelişmekte olan ülkelere yönelen Avrupalı tedarikçilerin Türk üreticileri için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Tridi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Çınar Topaloğlu, "Türkiye'nin bu fırsatı kaçırmamak için rekabetçi bir üretim yapısına kavuşturulması gerekiyor. Tridi olarak geliştirdiğimiz talebe özel parça üretim hizmetiyle bunu hedefledik. Platformumuzda yerli üreticileri Türkiye ve dünyadaki alıcılarla buluşturuyoruz" dedi. ABD ve Çin'de büyük hacme sahip talebe özel üretim pazarının Türkiye'de yaklaşık 2 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını ifade eden Topaloğlu, yeni firmaların katılımıyla pazarın her geçen yıl büyüdüğüne işaret etti.

SİPARİŞİ 5'E KATLAYACAK

Tridi Platformu'nda 200 yerli üretici kayıtlı. Platformda yılda 200 bin parça ürün tedarik edildiğini anlatan Topaloğlu: "Avrupalı sanayiciler Polonya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden parça alıyor. Talebe özel üretimle bu siparişleri Türkiye'ye çekebiliriz. Şu anda Avusturya, Almanya ve İsrail'den siparişler alıyoruz. 2022'de sipariş hacmimizi 5 kat artırıp bunun % 30'unu yurtdışından elde etmeyi planlıyoruz" dedi.

Tridi; Çınar Topaloğlu, Sultan Nur Bulut ve Onur Keskin tarafından kuruldu.

İKİNCİ YATIRIM TURUNA HAZIRLANIYOR

Tridi, müşterilerin parça siparişlerini online ortamda alıp uygun üreticiye ürettirerek 48 saat içinde sanayiciye teslim ediyor. Kısa sürede yakaladığı başarıyla geçen yıl 336 bin dolar yatırım alan şirket, birkaç ay içerisinde yeni bir yatırım turuna çıkmaya hazırlanıyor. Tridi.co, yeni yatırım turuyla birlikte Türkiye'de yakaladığı başarıyı Avrupa pazarına taşıyacak.