Sinop Sahil Yolu'na Yapı ve Yapı imzası

Karadeniz Bölgesi'nde en zorlu ulaşım yollarından birine sahip olan Sinop'un sahil yolunda 17.4 kilometrelik yol yapım çalışmaları başladı. Proje, Yapı ve Yapı tarafından hayata geçiriliyor.

Yapı ve Yapı İnşaat, bu yıl da altyapı, üst yapı yatırımları ve konut projeleriyle Türkiye'nin inşaasına katkısını sürdürüyor. Karadeniz Bölgesi'nde en zorlu ulaşım yollarından birine sahip olan Sinop'un sahil yolunda, Çatalzeytin - Helaldı bölgesindeki yol yapım çalışmaları Yapı ve Yapı İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projede özellikle Helaldı heyelan bölgesinde yapılacak olan ıslah çalışmaları bölgedeki ulaşımın kesintisiz devam etmesini sağlayacak. Yarım kalan Büyükdüz varyant projesiyle de projedeki tüm sanat yapıları, üstyapı ikmal işleri de Yapı ve Yapı İnşaat tarafından tamamlanacak.

İMALAT İŞİ BAŞLADI

Proje dahilinde toplamda 17.4 kilometrelik yol yapımı planlanıyor. Bunun 7.1 kilometresinin ise bölünmüş yol olarak projelendirildiği belirtiliyor. Ayrıca güzergâh dahilinde 8.1 kilometre çift, 2.2 kilometre de tek şerit olmak üzere gidiş ve dönüş yol yapım inşaatı gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Toplam uzunluğu 114.28 metre olan 2 adet köprünün de bulunduğu projede toplamda 2 milyon 200 bin metreküp toprak işi yapılacağı hesaplanıyor. Proje süresince Yapı ve Yapı İnşaat'ın makine parkından toplam 50 kamyon inşaat yapımında kullanılacak. Proje kapsamında yol yapım çalışmasında imalat işlerine bu ay başı itibarıyla başlandı.

Şirketin devam eden diğer önemli projeleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi ile Türkiye'nin en kapsamlı köprülü kavşak projelerinden biri olan bulunan 2.5 kilometrelik Fikirtepe Köprülü Kavşak Projesi bulunuyor.

Yapı ve Yapı İnşaat tarafından yürütülen Çatalzeytin-Helaldı bölgesindeki yol yapım çalışmalarıyla heyelan bölgesi de ıslah edilerek kesintisiz ulaşım sağlanacak.

İFM PROJESİ DE SÜRÜYOR

Yapı ve Yapı İnşaat bugüne kadar birçok önemli projeyi yürüttü. Şirketin devam etmekte olan en önemli projelerinden biri de İstanbul Finans Merkezi (İFM). İFM'de toplamda 740 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan şirket, burada 540 bin metrekarelik özel proje alanını ve 200 bin metrekarelik Sermaye Piyasası Kurumu'nun (SPK) binasını inşa ediyor.