Şile bezi fabrikasında 500 kadına istihdam

150 yıllık tarihe sahip, coğrafi işaretli Şile bezinin üretiminin artırılması için 1500 metrakerelik fabrika kurulacak. Fabrika 500 kadına iş imkanı sağlayacak.

İstanbul'un coğrafi işaretli ürünlerinden Şile bezinin daha hızlı üretilebilmesi için kurulacak 1500 metrekarelik fabrikada toplam 500 kadının istihdam edilmesi hedefleniyor. Geçmişi 150 yıl öncesine dayanan ve İstanbul'un bu alandaki coğrafi işaretli tek ürünü olan bezin üretimi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından proje yürütülüyor. İhale aşaması tamamlanan sanayi alanında kurulacak fabrikanın inşaatına yer tesliminden sonra başlanması planlanıyor. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile bezinin İstanbul'un bu alandaki coğrafi işaretli tek ürünü olduğunu söyledi.

YER TESLİMİ BAŞLIYOR

Fabrikada üretim, ilmik, tasnif ve tasarım sahalarının olacağını belirten Ocaklı, geçen aylarda bu ihalenin tamamlandığını ve yer teslimi yapılacağını anlattı. Ocaklı, ilk etapta mevcut çalışma sahalarının kurulacak fabrikaya taşınacağını, talebe göre sahanın genişletileceğini kaydetti.

SAĞLIĞA FAYDALI KUMAŞ

Şile bezinin insan vücuduna faydalarını anlatan Ocaklı, şunları söyledi: "Şile bezi yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Özellikle rahat giyinmeyi sevenler için de yüzde 100 pamuktan oluşan bir ürün. Oksijen alışverişini sağlıyor. Vücudu yormuyor. Terlemeleri engelliyor. Keyifli ve güzel bir ürün. Yüzde 100 yüz kök boyasından boyalandırılır. Sağlık açısından da değerli bir ürün."