‘Sıfır Atık'a 122 bin kurum geçti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli parçalarından olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlattıkları Sıfır Atık Projesi'ne bugüne kadar 122 bin kurum ve kuruluşun geçiş yaptığını söyledi.

Kızılcahamam'da düzenlenen, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İstanbul'umuzda şu anda 22 bin kamu binasında sıfır atık sistemine geçtik. Şu ana dek 159 belediyemizde oluşturulan sıfır atık ve iklim değişikliği birimlerinin sayısını, bütün şehirlerimize yaymak istiyoruz. Bu noktada belediyelerimizden, sıfır atık birimlerini eğer kurmadılarsa bir an evvel oluşturmalarını bekliyoruz" dedi.

İstanbul'da hava kalitesini 39 istasyondan sürekli izlediklerini, 225 egzoz emisyon ölçüm istasyonunda yaklaşık 2 milyon aracın egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştirdiklerini anlatan Kurum, yüzme suyunda da 90 noktayı online izlemeye devam ettiklerini, atıkları sürdürülebilir ekonomi anlayışıyla dönüştürmeye gayret gösterdiklerini aktardı. Kurum "Bugün İstanbul, tarihinde hiç görmediği ciddiyetsizlikle karşı karşıyadır. Cumhurbaşkanımızı 2023'te yeniden seçmek boynumuzun borcudur" dedi.

TOPLAYICILARLA ORTAK ÇALIŞMA

Kurum, "İnşallah çok yakın zamanda Sıfır Atık Projesi kapsamında sokak toplayıcısı kardeşlerimizle birlikte, sıfır atığın neferi olan kardeşlerimizle birlikte Esenler'imizle, Ümraniye'mizle, Üsküdar'ımızla ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bunu da Türkiye'ye ve İstanbul'a duyuracağız. Belediye atıklarının depolama tesislerini de şehrimize kazandıracağız" dedi.