Memura seyyanen zam ne anlama geliyor? Seyyanen zam ne demek, anlamı nedir?

Seyyanen zam, gündemde yer alan konu başlıklarından oluyor. 700 binden fazla işçiyi yakından ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde konu gündeme geldi. Peki, Seyyanen zam ne demek, anlamı nedir? Memura seyyanen zam ne anlama geliyor?

Seyyanen zam yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu. 2021 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesinde gerçekleşen görüşmelerin ardından yeni zam oranları belli oldu. Seyyanen zam ne demek, anlamı nedir? Memura seyyanen zam ne anlama geliyor? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zamda oran 200 TL ise, herkesin maaşı o kadar artar.

Arapça kökenli bir kelime olan Seyyanen eşit miktarda anlamını taşımaktadır. Son zamanlarda çok kullanılan bu kelime eşit zam anlamına gelmektedir.