Seyyanen zam ne zaman yatacak? Memura seyyanen zam her ay mı verilecek?

Seyyanen zammın ne zaman yatacağı merak konusu oldu. 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur maaşlarına zam yapıldı ve en düşük maaş 22 bin TL'ye çıktı. Seyyanen zam ne zaman yatacak? Memura seyyanen zam her ay mı verilecek?

Seyyanen zam hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor. TÜİK 6 aylık enflasyon verilerini açıkladı ve böylelikle memura yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, seyyanen zam her ay mı verilecek? Seyyanen zam ne zaman yatacak?

SEYYANEN ZAM HER AY MI VERİLECEK?

Seyyanen zam her ay memurların maaşlarına yansıyacak.

SEYYANEN ZAM NE ZAMAN YATACAK?

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur maaş zamlarıyla ilgili kanun teklifi de TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif ile ilgili açıklamayı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptı. Güler, memur maaşlarına yüzde 17.55 + 8000 TL (Yasa teklifinde yer alan rakama göre 8 bin 138 lira) seyyanen zam yapılacağını açıkladı.

Teklifte, seyyanen zam düzenlemesi gösterge ile belirlendi. Yeni memur maaş katsayısı üzerinden yapılan hesaplamaya göre tüm memurlara temmuz ayından itibaren aylık 8.138 TL "ilave ödeme" yapılacak. Bu ödemeden 62 TL tutarındaki damga vergisi düşürüldüğünde Temmuz ayından itibaren memur maaşlarına 8 bin 76 lira zam gelmiş olacak.