Seyahatseverler için iki yeni tren seferi

Seyahatseverler için yeni tren seferleri devreye alınıyor. Bunlardan biri olan ‘Göller Ekspresi', İzmir ile Isparta arasında gündüz seferlerine 20 Aralık'ta başlıyor. Kars ile Erzurum hattında da 19 Ocak'tan itibaren turistik tren seferleri hayata geçirilecek.

Ankara'dan başlayıp Kars'ta sona eren Doğu Ekspres'inin yoğun ilgi görmesi üzerine, trenle seyahatseverler için İzmir-Isparta ve Kars-Erzurum güzergahları olmak üzere iki yeni sefere daha karar verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir ile Isparta arasında gece saatlerinde işleyen Göller Ekspresi'ne ek olarak gündüz saatlerinde işleyecek yeni bir tren seferi konulacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İzmir ile Isparta arasında mevcut Göller Ekspresi'nin sadece gece seferlerinde hizmet verdiği hatırlatıldı. Açıklamada, 1993 yılından bu yana Göller Ekspresi'nin İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta illerini birbirine bağladığı ve gece saatlerinde karşılıklı birer sefer olarak işletildiği ancak vatandaşların gündüz tren taleplerinin artması ile gündüz sefer yapacak yeni bir trene ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

GÖLLER EKSPRESİ

Açıklamada, "Göller Ekspresi, Anadolu'da ilk demiryolunun işletildiği bölge olan Ege'nin bereketli topraklarını boydan boya geçerek gül kokulu Isparta topraklarına ulaşıyor" denildi.

KARS-ERZURUM HATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 11 Aralık Turistik Doğu Ekspresi Uğurlama Töreni'nde de Kars-Erzurum tren seferlerinin yapılacağı müjdesini vermişti. Bilet satışının 11 Aralık'ta başladığı ve ilk seferin 19 Ocak'ta yapılacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Tren, 19 Ocak–18 Şubat 2024 tarihleri arasında cuma, cumartesi, pazar günlerinde Kars'tan 07.15, Erzurum'dan ise 14.55 saatlerinde hareket edecek. 15 gidiş, 15 dönüş olarak planlanıyor" demişti.

20 ARALIK'TA İZMİR'DEN ISPARTA'YA GİDECEK

Göller Ekspresi, ilk gündüz seferine 20 Aralık'ta başlayacak. İzmir' den10.40' ta kalkarak, Isparta'ya 19.05'te ulaşacak. Isparta'dan ise 10.40'tahareket ederek İzmir'e 19.34'te varacak. Yolculuk süresi yaklaşık 8 saat 50 dakika sürecek.

DOĞU EKSPRESİ'NE DANSLI KARŞILAMA

Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotası arasında gösterilen Ankara-Kars güzergahında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferi başladı. Sarıkamış'a ulaşan Doğu Ekspresi yolcularına davullu-zurnalı ve meşaleli karşılama yapıldı. Ardından Kars'a ulaşan yolcular, Gar Binası'nda âşıklar tarafından karşılandı. Kars Valisi Ziya Polat, kente gelen yolculara kırmızı karanfil verdi. Yolcular, Kafkas dans ekibin gösterisiyle unutulmaz bir gece yaşadı.