Selnikel, en prestijli projelerinden birini hayata geçiriyor

1955 yılından beri faaliyet gösteren ve %100 yerli sermayesi ile Türk Sanayisinin önemli aktörlerinden biri olan Selnikel, en prestijli projelerinden birini hayata geçiriyor.

Ankara ASO 2. OSB’de 24.000 m2 kapalı alanda Türkiye’nin en büyük kapasitelerde Endüstriyel Kazan, Endüstriyel Fan ve Brülör imalatlarını gerçekleştiren firma, 63. Yılında hem kendilerinin hem de Türkiye tarihinin en büyük kapasitedeki Alev Duman Borulu kazanı projesini bitirdi.

 

Mitsubishi, Siemens, Cargill, Andritz ve Sumitomo gibi pek çok uluslararası firmanın global tedarikçisi olan Selnikel’in bu projedeki müşterisi ise İspanyol EPC Contractor Tecnicas Reunidas. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve 40 ton/saat buhar kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli alev duman borulu kazanı olacak bu kazan İngiltere’de inşa edilmekte olan ve dünyanın en büyük kapasiteli Biomass-Yenilenebilir Enerji tesisi olacak MGT Teesside’da kullanılacak. Firmanın İş Geliştirme Müdürü Metehan Hızıroğlu; bu tipte kazanın dizayn limitleri dolayısı ile üretilebilecek en büyük kapasitede kazanlardan biri olduğunu ve bu imalatı yapabilecek kazan firmalarının Dünyada sayılı olduğunun altını çiziyor. Bu denli prestijli bir projeye ekipman sağlamış olmanın ise hem Selnikel hem de Türk sanayisi için gurur kaynağı olduğunu belirtiyor.

 

“Amacımız, firmalara kullanım kolaylığı sağlayan, daha uzun ömürlü, daha verimli sistemler sunmaktır. Bir yandan kullanıcı hatalarını minimize eden sistemler kurarken bir yandan da ilave verim elde etmelerini sağlamak için çalışmaktayız. Geliştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz tüm mühendislik çözümlemelerimizin ana yapısını iki temel üzerine inşa ediyoruz. Bunlardan biri verimli olması diğeri ise çevre dostu sistemler olmasıdır. Örneğin, üretimini gerçekleştirmekte olduğumuz endüstriyel tip brülörler ile yanma sonucu oluşan atık gaz seviyesini Avrupa’da kabul edilen limitlerin dahi çok daha altına indirmeyi başarmış bulunmaktayız. Kazan sistemlerimizde de verimlilik değerlerini, sektörün genel olarak kabul ettiği değerlerin çok daha üzerinde müşterilerimize sunabilmekteyiz”

 

Dünya’nın dört bir yanına enerji, petrokimya, tekstil, demir çelik, gıda gibi birçok farklı sektöre özel yüksek basınçlı buhar kazanları ihraç eden firma, 50’den fazla ülkeye ihracat yapmakta ve Türkiye’nin cari açığının düşürülmesine katkı yapmaktadır. Mevcut durumda Türkmenistan, Mısır ve Güney Afrika’da şantiyeleri devam eden Selnikel; Uzak Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Afrika’da da bilinirliğini arttırarak global firmaların dikkatini çeken işler yapmaya devam etmektedir.