Seçim günü enerji hiç düşmeyecek!

24 Haziran seçimlerinde elektrik ve doğalgaz arzında sorun yaşanmaması için teyakkuza geçildi. TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ, BOTAŞ ve elektrik dağıtım şirketleri bünyesinde kriz merkezleri oluşturuldu.

MİRAY ÇİMEN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde elektrik ve doğalgaz arzında sorun yaşanmaması için tam teyakkuz halinde olacak. Bakanlıkta önceki gün yapılan toplantı sonrasında her alanda olası arızalara karşı anında müdahale birimleri kuruldu. TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ, BOTAŞ ve ilgili elektrik  dağıtım şirketleri bünyesinde kriz merkezleri oluşturuldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da tüm ekipleri gün boyu takip edeceği belirtildi. Ayrıca tüm tedbirlerin takibi ve koordinasyonu için bakanlıkta özel merkez kuruldu.

MOBİL JENERATÖRLER 

Seçim kurullarının bulunduğu lokasyonu besleyen elektrik dağıtım şebekelerinin bakım ve onarımları yapıldı. Bakanlık birimleri, seçim kurullarıyla temasa geçerek jeneratörlerinin olup olmadığına dair tespit yapmaya başladı. Jeneratörü olanların çalışır durumda olduğu test edilecek, jeneratörü bulunmayanlarla ilgili olarak olası arıza durumları için talep  halinde uygun güçte mobil jeneratörler temin edilecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun Bilgi İşlem Merkezi’nin bulunduğu binanın da kontrol ve bakımları da gerçekleştirildi.

Sabotaj riskine koruma, planlı kesinti yok

OLASI sabotajlara karşı kritik tesislerin güvenliği için güvenlik personeline ilaveten koruma talep edilecek. Arıza durumunda hızlı müdahale için yedek işletme malzeme tedarikleri yapılacak. Seçim günü bakım-onarım için planlı kesinti yapılmayacak.