Savunmadaki başarı yabancıyı cezbediyor

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir “Ürünlerimizin saha başarıları, satışlarında çok önemli rol oynuyor” dedi. Demir, Polonya'ya yapılan SİHA ihracının çok hızlı olmasını da bu başarıya bağladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayii ürünlerinin kalitesi ve operasyonel gücü konusunda artık hiçbir tereddüt olmadığını, saha başarılarının, satışlarında çok önemli rol oynadığını söyledi. İhracatta iddialı hedefler olduğunu belirten Demir, "Hedefimizi hayata geçireceğimize inanıyoruz. En başarılı örneklerimizden birisi olan silahlı insansız deniz araçları (SİDA) ilk adımı attı. Ürünlerimizin saha başarıları, satışlarında çok önemli rol oynuyor" dedi.

POLONYA'DAN HIZLI ALIM

Demir, Bayraktar TB2 SİHA'ların Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'dan sonra Polonya'da da uçacak olmasına değinerek, AB ve NATO üyesi bir ülkeye satış yapmanın önemli olduğunu vurguladı. Polonya'nın ön yargısız değerlendirme yaparak bu alımı gerçekleştirdiğini aktaran Demir "Ürünlerimizin kalitesi ve operasyonel gücü konusunda artık hiçbir tereddüde mahal yok. Bu alım çok hızlı oldu. Temaslarımızın başlamasıyla alım arasındaki süre çok kısaydı. Bu da bizi ne kadar yakından izlediklerini, ürünlerle ilgili bilgi sahibi olduklarını ve önyargısız hareket ettiklerini gösterdi" dedi.

AKLIMIZ BAŞIMIZA GELDİ

"Bize ambargo koydular ondan sonra aklımız başımıza geldi, yerlisini üretmeye başladık" düşüncesinin tam olarak doğru olmadığını dile getiren Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu iradeyle bugünlerin geleceğini beklediklerini ifade etti. Demir "İHA kamerasını vermediler biz de hemen başladık" diye bir durumun da söz konusu olmadığına dikkati çekerek, "Kamera konusunda önümüze engel çıkabileceği düşüncesiyle 5-6 yıl önce çalışmalara başladık. Diğer alanlarda da öyle. Bize engel koydukları herhangi bir ürünün yerine yerlisini koyabilmek zaten birkaç haftada olabilecek işler değil" diye konuştu.

Stratejik ürünleri artık ithal etmiyoruz

Demir, Türkiye'nin özellikle teknolojik ve stratejik alanlarda bağımsız olması gerektiğini kaydetti. Bu alanlarda maliyetin ikinci üçüncü planlarda kaldığını, bağımsızlığın daha önemli olduğunu anlatan Demir, şöyle konuştu: "Bu nedenle stratejik olarak gördüğümüz her konu üzerinde çalışıyoruz. Şu veya bu konuda çıkarılabilecek herhangi bir engeli bugün olmazsa yarın aşarız. Türkiye'nin bağımsız politika oluşturmasında en büyük gücü, savunma sanayii, bağımsızlığı. Özellikle stratejik ürünleri artık ithal etmiyoruz."

ZMA'da ilk test ve sürüş başarılı geçti

İsmail Demir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için başlatılan Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Modernizasyon Projesi kapsamında, üretimi tamamlanan ön prototip üzerinde araç sürüş ve atış testlerinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi. Demir Twitter'dan yaptığı açıklamada "Proje kapsamında ilk etapta 133 adet ZMA aracı, yerli ve özgün çözümlerle modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatılacak, beka kabiliyeti önemli ölçüde artırılacak ve kullanım ömrü uzatılmış olacak" dedi.