Savunmada ithal ürünler ‘yerlileştiriliyor’

ASELSAN’ın stratejik ortağı Anova'nın tasarım direktörü Öner, “ASELSAN’la hareket ederek, savunmada ithal edilen yan ürünleri Türkiye’de üretiyoruz” dedi.

MİRAY ÇİMEN

ASELSAN'LA ÇALIŞIYOR

Türkiye savunmadan uzay teknolojilerine, havacılıktan bilişim sektörüne kadar her alanda ‘yerlileşme’ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ASELSAN’ın stratejik ortağı Anova Mühendislik, daha önce Avusturya ve İngiltere’den ithal edilen tank ve füzelerin sıvı soğutmayla yakıt sistemlerinin yanı sıra F16’ların lazer hedefleme sistemlerinin soğutma mekanizmalarının yerlileştirdi. Anova Mühendislik Tasarım Direktörü Dursun Öner, “ASELSAN’ın önderliğinde, yerli ve milli ürünlere devam edeceğiz” dedi. 

'STRATEJİK' HEDEF

Savunma için yakıt transfer pompasını yerlileştirdiklerini anımsatan Öner, “Kompakt bir boyutta üretilmesiyle füzenin menzilini de uzatıyor” dedi. Öner, “Yurtdışında birçok projeye adımızı yazdırdık” diyerek, hedeflerinin stratejik ürünleri yerlileştirmek olduğunu söyledi.

'Esnek Mermi Yolu'na katkı sağladı 

ÖNER, şöyle konuştu: “Amacımız yerlileştirmeye ve bu milli duruşa katkı sağlamak. ASELSAN’la hayata geçirdiğimiz Esnek Mermi Yolu Projesi, tank ve füzelerin sıvı soğutma sistemleriyle F16’ların lazer hedefleme sistemlerinin soğutma sistemlerine katkı sağladık.”