Savunma sanayiinde bizi izlemeye devam etsinler

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Bizi izlemeye devam etsinler. Kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin daha stratejik ürünlere sahip olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim yolumuz belli” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayinin çalışmalarının başka ülkelerce ilgi ile takip edildiğini belirterek, "Bizi izlemeye devam etsinler. Kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin daha stratejik ürünlere sahip olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim yolumuz belli" dedi. Teknofest kapsamında düzenlenen Tuz Gölü'ndeki Hisar Atış Alanı'nda önceki gün başlayan 'Roket Yarışları'nı izleyen Demir Türkiye'nin 'yerlilik' vurgusu yaparak ilerlediğini belirterek "Her alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Roket yarışlarındaki katılımcıların heyecanlarına ortak olduklarını ifade eden Başkan Demir, "Roketleri uçarken, gençlerimizin de sevinçten havaya uçtuğunu görüyoruz. Şu anki heyecanları, kararlılıkları, yaptıkları işler gelecek için büyük bir istikbal vaat ediyor. Gelecekte yapacakları katkıları da dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

AKSUNGUR SİHA'DAN YENİ TESLİM

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na silahlı insansız hava aracı (SİHA) Aksungur'dan 1 tane daha teslim edildiğini açıkladı. Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "SİHA'larımız Mavi Vatan'da göreve her daim hazır" diye konuştu.