Savunma ihracatında yüzde 425 artış bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisi ürünlerinin dünyanın dikkatini çektiğini belirterek, “Türkiye imajı diğer ülkeler nezdinde değişti. Artık güçlü, teknoloji üreten bir Türkiye imajı var” dedi.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı'21" etkinliğinde konuşan Demir, savunma ürünleri ihracatının çok yönlü nitelik taşıdığını, sadece ticari bir konu olmadığını ifade etti.

10 YILDA 4 KAT ARTTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de savunma sanayisi firmalarının son yıllarda kaydettiği başarıların tüm dünyada takdir edildiğini belirterek sektördeki ihracatın son 10 yılda 4 kat arttığını belirtti. Savunma ve havacılık sanayisinin kasım ayı itibarıyla 2019'daki en yüksek ihracatı geride bıraktığını söyleyen Gülle, yıl sonunda ilk kez 3 milyar doların aşılacağını vurguladı. Gülle, yaptıkları projeksiyona göre 2020-2035 döneminde ihracat artışı en yüksek olacak sektörün yüzde 425 artış beklentisiyle savunma ve havacılık olduğunu bildirdi.

Altay motoru için niyet mektubu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, bakanlığının görevlerini yürütmek üzere bir Savunma Sanayii İşbirliği Dairesi kuracaklarını açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca Seul'de ALTAY tankı güç grubu için niyet mektubu imzalandığını ifade etti.