Satılık daire arayanları sevindiren haber! En uygun ilçeler belli oldu

Satılık daire araştıran birçok vatandaş, bulunduğu şehirdeki ilanları sık sık kontrol ediyor. Ayrıca binlerce vatandaş, yaşadığı şehirdeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) duyurularını takip ediyor. Zira TOKİ, dar gelirli vatandaşlara da hitap edebilen daireleri zaman zaman kura usulü ile satışa çıkartabiliyor. Peki, en uygun ilçeler hangileri? Detaylar haberimizde…

Daire satın almak isteyen birçok vatandaş, çeşitli kaynaklardan pek çok farklı ilanı takip ediyor. Bu noktada en uygun ilçeler de binlerce insan tarafından merak ediliyor. Çünkü uygun fiyattan satışa çıkartılan daireler hemen herkesin dikkatini çekebiliyor.

Öte yandan uygun fiyatlı daire satın almak isteyen birçok vatandaş, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından duyurulan ilanları sıklıkla takip ediyor. Peki, TOKİ duyuruları neden takip ediliyor?

TOKİ'DEN KURA USULÜ İLE SATILIK DAİRELER

TOKİ, Türkiye'nin birçok farklı şehrinde zaman zaman daire satışa çıkartıyor. Kura usulü ile alıcılarını bulan taşınmazlarda peşinat tutarı yüzde 10, 25 ve farklı seçeneklerde değişiklik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra TOKİ tarafından satılacak daireler; 120, 180 ve 240 olmak üzere farklı vade seçenekleri ile sunulabiliyor.

TOKİ tarafından satılan daireler, dar gelirli vatandaşlara da hitap edebiliyor. Bu nedenle daire sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, TOKİ tarafından duyurulan ilanları sıklıkla kontrol ediyor.

KONUT SATIN ALMAK İÇİN EN UYGUN İLÇELER

TOKİ, Türkiye'nin hemen her şehrinde konut satışı gerçekleştirebiliyor. Ancak zaman zaman açılan ilanlar, kura usulü ile alıcılarını bulunuyor. TOKİ tarafından satılacak daireleri beklemek istemeyen vatandaşlar ise, bütçesine uygun konut arayışına girebiliyor.

Bu noktada İstanbul'daki en uygun ilçeler adeta belli oldu. Zira ünlü bir emlak sitesinde kullanıcıların açtıkları ilanlar incelendiğinde, en uygun ilçeler ortaya çıktı. İşte konut satın almak için tercih edilebilecek uygun o ilçeler;

Esenyurt, Beylikdüzü, Sancaktepe, Avcılar, Pendik, Esenler, Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli ve Silivri.

Not: Kullanıcılar tarafından açılan ilanlardaki fiyat tutarları zaman zaman değişiklik gösterebilir. Ancak 21 Ekim 2024 tarihli ilanlar kontrol edildiğinde, İstanbul'un birçok farklı ilçesine kıyasla yukarıdaki ilçeler uygun olarak ön plana çıktı.

Volkswagen piyasayı yıktı geçti: Egea ve Clio'dan bile ucuz Polo! Üstelik faizsiz taksit imkanı

Ve belediyeler peş peşe açıkladı: 85 memur alımı yapılacak! 55 KPSS puanı olan başvuruyor