Sanayide dijital dönüşümün ‘yol haritası’ tamam

Sanayi Bakanı Özlü, “Dijital Dönüşümün Yol Haritası’nda sona geldik. Bu süreçte işgücü ihtiyacının karşılanması için OSB’lere ‘teknik kolej’ kuracağız” diye konuştu.

YELDA GÖKDAĞ

Türkiye, imalat sanayiinde yapay zekayı devreye sokacak yeni dönem için gaza bastı. Yeni sanayi devrimine hazırlık düzeyini artırmak, işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırmak ve ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin geliştirilmesinde etkin rol almak amacıyla Dijital Dönüşüm Platformu kuran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dijital dönüşüm gündeminin belirlenmesinde de öncü bir rol üstlenecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, belirledikleri yol haritası çerçevesinde Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) teknik kolejler kurulacağını belirterek, kolejlerin ihtiyaç duyulan iş gücünü karşılayacağını belirtti.

İŞ DÜNYASI PLATFORMDA BULUŞTU

Özlü, şöyle konuştu: “Dijital dönüşüme ilişkin çalışmalar Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülüyor. Endüstride 4. sanayi devrimiyle imalat sanayiinde yapısal bir değişiklik olacak. Öncelikle ilgili tarafları bir araya getiren bir platform kuruldu. Platform Türkiye’de dördüncü sanayi devrimi/dijital dönüşüm sürecinin planlanması, atılacak adımların belirlenmesi ve uygulamaya konmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacını taşıyor. Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu’nun üyeleri; TÜSİAD, MÜSÎAD, TİM, TOBB, TTGV ve YASED.”

MEB'le protokol imzalandı: 300 OSB’ye 300 teknik kolej

Bakan Özlü, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu faaliyetlerin yanı sıra, mesleki eğitim sistemimizin geliştirilmesi ve dijital dönüşüm sürecinde ortaya çıkması öngörülen işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’yla ‘Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Bu kapsamda 2017 içinde Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa, Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB’lerde MEB eğitim bursu destekli 9 teknik kolej kurularak eğitim-öğretime başlandı. ‘300 OSB içinde en az 300 Teknik Kolej’ kurulması hedefleniyor.