Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Savunma sanayii altın çağında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türlü engellemelere maruz kalmış Türk savunma sanayii, bugün altın çağını yaşıyor” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ulusal ve uluslararası arenada prestijine değer katmak ve marka değerini yükseltmek adına 2015'ten bu yana her iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Vizyoner'23', TürkMedya'nın medya sponsorluğunda dün İstanbul'da gerçekleşti. Zirvenin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, paradigma değişimlerine odaklanarak, yüksek teknolojili ve katma değerli üretimi önceliklendirdiklerini söyledi. Türkiye'nin artık teknolojiyi sadece kullanan değil, teknoloji imal eden ve ihracatını gerçekleştiren bir konumda olduğunu belirten Kacır, "Türlü engellemelere maruz kalmış Türk savunma sanayii, bugün altın çağını yaşıyor" dedi.

İHRACAT DAHA DA ARTACAK

Artık insansız hava araçlarıyla (İHA), silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) dünyada 1 numara olan bir Türkiye'nin ayak seslerinin duyulduğunu belirten Bakan Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda savunma sanayiinin başrolde olduğu bir dönüşüme tanıklık edildiğini söyledi. Kacır, "20 yıl önce yılda 240 milyon dolar ihracat yaparken, bugün son 12 ayda 5.4 milyar dolarlık bir savunma sanayii ihracatından bahsediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu rakamı daha da artırmak adına çalışmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ OLDU

Salgın sonrası dönemde değişmesi muhtemel olan küresel tedarik ve ticaret haritası bağlamında, Türkiye'nin yatırım, üretim, ihracat anlamında önemli bir aday ülke olarak öne çıktığının görüldüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Her bir ülkenin pazar yapısını inceleyerek potansiyel sektör ve ürün belirleme çalışmalarımıza aktif bir şekilde devam ediyoruz. Sadece mal ihracatını değil, aynı zamanda hizmet ihracatını da yoğun biçimde destekliyoruz" dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da Türkiye'nin mevcut imalat potansiyeli, esnek üretim kapasitesi, nitelikli insan gücü ve büyük piyasalara yakınlığı sayesinde, ciddi bir üretim üssü konumuna yükseldiğini söyledi.

TB3 ÜÇÜNCÜ UÇUŞ TESTİNDE

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün kendi sınıfında ilk olacağını belirterek, "Bayraktar TB3 şu anda havada, üçüncü uçuş testi yapılıyor. Bayraktar TB3, TCG Anadolu'ya konuşlandığında çok büyük bir kuvvet çarpanı oluşturmuş olacak. Dünyanın en gelişmiş teknolojisini geliştiriyor olabilirsiniz, nasıl kullandığınız daha önemli" dedi.