Salgında %66 büyüyen VakıfBank 67 yaşında

VakıfBank, 67'nci yılını kutlarken, Genel Müdür Üstünsalih, reel sektöre ve hanelere desteği artırdıklarını söyledi. Banka, 2020'de aktif büyüklüğünü %66 yükselterek 700 milyara çıkardı.

Kuruluşunun 67'nci yılını geride bırakan VakıfBank, pandemi nedeniyle yeni yaşını dijital ve fiziksel dünyayı birleştiren etkinlik ve uygulamalarla kutladı. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, toplam 20 bin VakıfBank çalışanına özel olarak hazırladığı video mesajla seslendi.

EN BÜYÜK İKİNCİ BANKA

Üstünsalih, yaptığı açıklamada, bankanın 2020'de, aktif büyüklüğünü yüzde 66.6 artırarak 700 milyar TL'ye çıkardığına ve bu şekilde Türkiye'nin en büyük ikinci bankası olduğuna dikkat çekti. "Bankamız, 67 yıllık tarihi boyunca ülkemizin kalkınmasına, refah seviyesinin artmasına katkıda bulunmuş; özellikle zorlu dönemlerde reel sektöre ve hanelere desteğini daha da artırmıştır" diyen Üstünsalih, şöyle konuştu:

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK

"Pandemi döneminde de aynı şevkle çalışmayı sürdürdük. Finansal sistemin sağlıklı şekilde çalışması ve kaynakların doğru kullanılması için var gücümüzle çalıştık. Ürün ve hizmetleriyle reel ekonomiye katma değer sağlayan sektörleri kesintisiz şekilde destekledik. Bireysel tarafta yerli üretimin ve sosyal hayatın desteklenmesine yönelik paketler açıkladık. Önümüzdeki dönemde de ülke ekonomisinin ve müşterilerimizin yanında olmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz."

ANITKABİR'E ZİYARET

Genel Müdür Üstünsalih liderliğindeki VakıfBank yönetim ekibi, Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı.

84 MİLYONUN DAİMA YANINDA OLMAK BİZİM TARİHİ GÖREVİMİZ

Üstünsalih, şunları söyledi: "Asırların emanetçisi VakıfBank, bugün 67 yaşını tamamlıyor. Bankamızın 67 yıllık tarihi nice başarılarla dolu. Aklımızı, yüreğimizi ve emeğimizi ortaya koyarak, hep birlikte inşa ettiğimiz başarılar saymakla bitmez. 84 milyonun daima yanında olmak bizim tarihi görevimiz. Taşıdığımız bayrağın büyük sorumluluğunun bilincindeyiz."