Sakarya, Expo 2029 hazırlıklarına başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2029'da düzenlenmesi planlanan Uluslararası Expo Fuarı'na ev sahipliği yapmak için hazırlıklara başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, dış mekan süs bitkisi üretiminde Türkiye'de ilk sırada bulunan Sakarya, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle A1 kategorisinde Expo 2029'a aday oldu. 6 ay sürecek organizasyona, 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesi tahmin ediliyor.

NEHİR KENARINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Expo 2029 için en güçlü aday olduklarını belirterek, "Sakarya Nehri'nin kenarına inşa edeceğimiz Expo 2029 Sakarya Proje Uygulama alanı, yeni çevreci yaşam ve rekreasyon merkezi olacak. Proje tamamlandığında burada 86 tür ve 255 çeşit olmak üzere 29 bin ağaç grubu bitkiyle 54 tür ve 107 çeşitten oluşan 80 bin çalı grubu bitki dikeceğiz" bilgisini verdi.

KÜLTÜR EVLERİ İNŞA EDİLECEK

Ekrem Yüce, '2029 Sakarya Uluslararası Bahçecilik Exposu' adıyla hazırlanan başvuru projesinde kültür bahçeleri temasının belirlendiğini, maskot olarak coğrafi işaret alan kabak bitkisini seçtiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesine ait kültür evleri inşa edilecek, göl, orman, meyve bahçeleri, köy evleri, tıbbi ve aromatik bitki üretim alanlarıyla karavan kamp yerleri olacak."