Sahiller dolup taşıyor! Turizmciye çifte bayram

9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte sezona güçlü bir başlangıç yapan turizmciler, çifte bayram yaşıyor. Tatil beldelerinde tesisler yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda.

Akşam Gazetesi

Geçen yılı 51 milyon 400 bin turist ve 46 milyar 300 milyon dolar gelirle kapatan Türkiye, bu yıl ise 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.65 artışla 15.6 milyon ziyaretçi gelirken, bu ayda da yüzleri Kurban Bayramı güldürüyor. Bugün başlayan Kurban Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatil sayesinde turizm beldeleri dolup taşıyor. Özellikle bayramda Ege ve Akdeniz'de turistik tesisler, yüzde 100 doluluklara ulaşmış durumda.

TESİSLER %100 DOLDU

İzmir'in ilçesi Çeşme'nin Belediye Başkanı Ekrem Oran, otellerde yüzde 100'e yakın doluluğa ulaştıklarını, plajların da tam kapasite dolduğunu söyledi. Oran, "Ilıca Plajı'nda kıpırdayacak yer yok, çok doluyuz, çok kalabalığız. Turizmcilerimiz de esnafımız da gayet mutlu ve mesut çünkü herkes dolu ve para kazanıyor" dedi. Aydın'ın ilçesi Kuşadası da turizcinin gözdesi. Kurban Bayramı dolayısıyla çok ciddi bir hareketlilik olduğunu belirten Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar, "9 günlük bayram tatili bize yaradı. Onun için çok mutluyuz, yani bütün oteller yüzde 95 ile yüzde 100 arasında doluluğunu koruyor" diye konuştu.

HEYECANLI BAŞLANGIÇ

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden de otellerin tamamının neredeyse dolduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şehirdeki herkez böyle bir hareketliliğe hasretti. Sezonun ilk ciddi hareketliliği bu. Dolayısıyla da herkes hazır ve heyecanla bugünü bekliyordu. Şu anda Kuşadası'nın her tarafında ciddi bir doluluk var. Caddeler, sokaklar hareketli. Araç trafiği oldukça yoğun. Sezona giriş öncesi güzel bir can suyu oldu bu. Haziran ayına ve sezona güzel bir moral ve motivasyonla başlamış oluyoruz." Ege'nin bayram yoğunluğu yaşanan bir diğer beldesi olan Aydın Didim'de de Altınkum Plajı, yılın en kalabalık günlerini geçiriyor.

ARAP TURİST UZUNGÖL'E GİDİYOR

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu oluştu. Doğu Karadeniz'in gözdesi Uzungöl, yerli turistlerin yanı sıra özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçiler için de önemli bir çekim alanı. Otel işletmecisi Mehmet İnan, "Ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai, Bahreyn, Umman ve Ürdün gibi Ortadoğu pazarının tamamına yakını Uzungöl'ü tercih ediyor. Otelimizde yüzde 80 oranında doluluk oldu. Bugünü bekleyerek tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bayramla birlikte inşallah sezona start vereceğiz" diye konuştu.

İTALYAN ZİYARETÇİDE ARTIŞ VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu yıl için özellikle Almanya ile Rusya'daki rezervasyon akışlarının artmaya başladığını ve geçen yıla oranla İtalyan turistlerde de yüzde 75 artış olduğunu söyledi.

YOĞUN TALEP YAŞANIYOR

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Muğla'nın turistik merkezlerinden Dalyan'da rezervasyonlar turizmcileri memnun etti. Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, "Dalyan'da hafta sonundan itibaren yoğunluk başladı. Yüzde 100'e yakın bir doluluğa ulaşacağız. Yıl içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 1.5 milyon ziyaretçi Dalyan'a geliyor" dedi.