Sahibini tanıyan TT175 899 liraya satışa çıkıyor

Türk Telekom, kendi adını taşıyan ilk akıllı telefonu 'TT175'i tanıttı. Üç farklı renk seçeneği ve 899 liralık fiyatıyla yarın satışa çıkacak olan telefon kullanıcısını parmak izi okuyucusuyla tanıyor.

Türk Telekom kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu TT175'i tanıttı. Tamamen metal bir kasaya sahip TT175'in  ‘gerçek’ 8 çekirdekli işlemcisi ve 5.5 inçlik full HD ekranı bulunuyor. Android işletim sistemli telefonun 13 MP’lik arka ve 5MP’lik ön kamerası bulunuyor. Otomatik odaklama ve LED flaş bulunan arka kamera ekrana dokunarak netleme, yüz algılama, HDR ve panorama gibi özelliklere sahip. 

3'ten geri say, çek!

Ön kamera yani ‘selfie kamerası’ ise elle yapılan ‘V’ işaretini algılıyor ve 3’ten geriye doğru sayarak fotoğraf çekimini gerçekleştiriyor. 2 GB Ram ve 16 GB dâhili hafızayla gelen TT175'in en dikkat çeken özelliklerinden biri ise arka kameranın altında bulunan özel 'parmak izi tanıma' sistemi. 

0.5 MİLİSANİYEDE TANIYOR

Parmak izi okuyucu 0.5 milisaniyede kullanıcısını tanıyabiliyor. Yarın 899 liradan satışa çıkacak telefonu aralık ayında alanlar Google Play'de 50 liralık harcama hakkı kazanıyor. Adını Türk Telekom’un 175. yılından alan TT175 gümüş, koyu gri ve altın rengi seçenekleriyle tüketicinin beğenisine sunulacak. Telefon sadece Türk Telekom mağazalarında satılacak. 

Faturaya ek taksitle

Türk Telekom Grubu Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, "TT175’i Türk Telekom, TTNET ve Avea faturalarına ek taksitli ödeme seçenekleriyle de satışa sunuyoruz. Hem kendi markalı cihazlarımızla hem de üretici işbirliklerimizle akıllı cihaz pazarına yön veriyoruz" dedi. 

Yeni rekorların kapısını açacak

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, 3 yıl önce grubun mobil markası Avea ile akıllı telefon pazarına girdiğini hatırlattı. Akdemir, "2015’in 3. çeyreğinde akıllı telefon penetrasyonumuz yüzde 64. Bunu daha da yükselteceğiz. Piyasaya çıktığı ay 'en çok satan akıllı telefon sıralaması'nda ilk sıraya oturan cihazlar yapmaya devam edeceğiz.  TT175’in yeni rekorların da kapısını açacağına inanıyoruz" dedi.

4.5G SIM’ine geçiş bedava 

4.5G teknolojisini destekleyen TT175, gelecek yıl Türkiye’de hizmete girecek olan 4.5G servisleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Türk Telekom, TT175 satın alan ve mevcut SIM kartı 4.5G uyumlu olmayan müşteriler için SIM kart değişim hizmetinin mağazalarından ücretsiz olarak sağlanacağını açıkladı.