SAHA EXPO'da yeni rekor hazırlığı... Fuar bu yıl kabına sığmayacak

Türk savunma sanayii SAHA EXPO Fuarı'nda bu yıl tam bir gövde gösterisi yapacak. 1200 firmanın şimdiden ismini yazdırdığı fuara bu yıl 2 kat ziyaretçi bekleniyor. Şimdiden beklenin sıcak satış hacmi ise 1 milyar dolar.

Türk savunma sanayiinin gücünü sergilemeye, tüm dünyadan teknolojileri ve ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanan SAHA EXPO için hazırlıklar sürüyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Fuarı, bu yıl 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştirilecek.

Dünyanın en önemli savunma sanayisi fuarları arasına adını yazdırmayı başaran SAHA EXPO, bu yıl gücünü ve kapasitesini artırarak kapılarını açacak. SAHA EXPO, 1200'ün üzerinde firmanın katılımıyla düzenlenecek.

1 MİLYAR DOLARLIK İŞ

Uluslararası ilginin yüksek olduğu SAHA EXPO, çok önemli global anlaşmalara zemin hazırlayacak; yerli üreticileri, teknolojileri dünyanın ihtiyacı olan alıcılarla buluşturacak. Fuarda ihracat ağırlıklı 1 milyar doları aşkın iş hacmi hedefleniyor. Önceki fuarda 78 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan SAHA EXPO, bu yıl 90 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. SAHA EXPO'da 150 bin profesyonel ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, "2018 yılında küçük bir alanda başlayan fuarımızı 2021'de 40 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdik. Fuar 2022'de 60 bine çıktı, bu sene 90 bin metrekareye çıkıyor. Her sene bu oranda bir büyümenin dnyada bir örneği yok" diye konuştu.

25 BİN İŞ GÖRÜŞMESİ YAPILACAK

SAHA EXPO 2022 Fuarı'na, 109 ülkeden 390'ı yabancı ve 567'si yerli olmak üzere toplam 957 firma, 289 resmi delegasyon, 103 ticari delegasyon, 40 bini sektör profesyoneli olmak üzere 78 bin 643 ziyaretçi katıldığına işaret eden Uça, bu rakamları daha da yukarılara taşıyacaklarını bildirdi. Uça, "Yerli ve yabancı 1200'den fazla katılımcı firma, 500'den fazla resmi ve ticari delegasyon, 150 bin ziyaretçi, 25 bin B2B görüşme ve fuar esnasında gerçekleştirilecek imza törenleri ile ihracat ağırlıklı 1 milyar doların üzerinde ekonomik değer rakamlarına ulaşmayı öngörüyoruz.

Diğer bir ifade ile savunma ve havacılık sanayiimizin her anlamda rekorlara koştuğu bir ortamda biz de SAHA EXPO olarak yeni rekorlara imza atmayı hedefliyoruz." diye konuştu. Fuarda bu sene dünyanın farklı ülkelerinden ve NATO gibi önemli uluslararası organizasyonlarından 400 civarında resmi heyet mensubunun ağırlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Uça, "2022 yılında İngiltere Savunma Bakanı SAHA EXPO'yu ziyaret etmişti. Bu sene de benzer nitelikteki yabancı üst düzey ziyaretçileri fuarımıza bekliyoruz. Resmi heyetleri ilgilendikleri alanlardaki özellikle KOBİ ölçeğindeki yerli firmalarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

FUARA BİR GÜN EKLENDİ, HALK GÜNÜ 2'YE ÇIKTI

Saha Expo, geçen yıllarda 4 gün olarak düzenlenirken bu yıl fuara bir gün daha eklendi. Fuarın halka açık gün sayısı ise 2'ye çıkarıldı. Buna göre, 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi günleri 18 yaş sınırı çerçevesinde halk günleri olarak planlandı.