Sağlıkta dişe dokunur yerlileşme hamlesi

Diş malzelemeleri sektöründe yerlileşme hamlesi sürüyor. Yerli ışınlı dolgu cihazı görücüye çıktığı ilk fuarda büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin sağlık alanında başlattığı yerlileşme hamlesi meyvelerini veriyor. Geçen seneyi 350 milyon dolar ihracatla kapatan ve yerli üretim oranını yüzde 5 yılda yüzde 7'den yüzde 25'e çıkaran diş malzemeleri sektörü hem toplam ihracata hem de sağlıkta yerlileşme hamlesine destek vermeyi sürdürüyor. Yaklaşık üç yıl önce Türkiye'nin ilk kanal eğesini üreten ve dış pazara ihraç eden Öncü Dental, TÜBİTAK ile gerçekleştirilen çalışma sonrası Türkiye'nin ilk ışınlı dolgu cihazını üretim bandından çıkardı.

BEĞENİ TOPLADI

Dental sektörün en büyük fuarlarından biri olan Dubai'deki AEEDC'te lansmanı gerçekleştirilen ürün, tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen yüksek teknolojili dental malzeme olma özelliği taşıyor. Dubai'deki fuarda sergilenen ürüne özellikle Avrupalı hekimlerin ve kliniklerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Öncü Dental CEO'su Erkan Uçar, Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli üretim ışınlı dolgu cihazının TÜBİTAK ile ortak çalışma sonrasına hayata geçtiğini söyledi.

HEDEF 20 ÜLKEYE İHRACAT

Erkan Uçar "5 ayrı profesörden destek alarak geliştirdikleri Türkiye'nin ilk yerli üretim ışınlı dolgu cihazının ihracatına bu yılın ikinci çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Hedefimiz bu ürünü bu yıl en az 20 ülkeye ihraç etmek. Öncü Dental olarak katma değeri yüksek ihracata odaklandık. 40'ın üzerinde ülkeye ihracat hedefliyoruz."