Sağlık teknolojisine yapay zeka yatırımı

Sağlığa daha fazla erişim için ‘dijital teknoloji' yatırımını artıracak olan Siemens, yapay zekalı ürünlerine yenilerini ekleyecek.

AKŞAM

GÜLTEN UĞURLU

İstanbul'da ilk temsilciliğini 135 yıl önce açan Siemens Healthineers, sağlıkta yapay zeka yatırımlarını artıracak.

Bir asrı aşan sağlık tecrübeleriyle gelecek için 'dijitalleşme'ye odaklandıklarını belirten Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel, 2025'e dek sağlık hizmetlerine erişimi 'dijitalle' artırmayı hedeflediklerini söyledi. Yakın geleceğin en tehdit edici hastalıklarıyla mücadele içinde olduklarını belirten Sonemel, özellikle kanser bakımına odaklandıklarını söyledi. Sonemel, "1990'ların sonlarında başladığımız yapay zeka çalışmalarımıza, günümüzde pazara sunduğumuz 84 yapay zeka destekli görüntüleme ürünü, laboratuvar çözümleri ve servis hizmetleri ile devam ediyoruz. Bir hastanın dijital ikizini oluşturma, hassas ve kişiselleştirilmiş tıp, dijital çözümlerle sağlık verilerinin kullanımı ve yapay zeka alanlarında sunduğumuz çözümlerle sağlık kurumlarına ve sağlık profesyonellerine karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmeleri için destek oluyoruz" dedi.

GÜNDE 1 MİLYON KİŞİYE 'SAĞLIK'

Türkiye'deki ürün, hizmet ve çözümleriyle, günde 1 milyondan fazla insanın sağlıkla yaşamasına katkıda bulunduklarını belirten Enis Sonemel, 2025'e dek sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için yoğun bir çaba içinde olacaklarını kaydetti.

OSMANLI-YUNANİSTAN SAVAŞIYLA PAZARA GİRDİ

Osmanlı'ya ilk röntgen cihazını satan Siemens Healthineers, Türkiye'de 135'inci yılını kutluyor. 'Sağlıkla 135 Yıl' adıyla bir kitap hazırladıklarını belirten Enis Sonemel, "Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki ilk röntgen uygulaması, Nisan 1897'de gerçekleşti. Dr. Esad Feyzi Bey, Osmanlı-Yunan Savaşı gazilerinin vücutlarındaki mermi ve şarapnel parçalarını tespit etmek için Osmanlı Devleti'nde X-ışınlarını kullanan ilk kişi oldu" diye konuştu.